nieuws

Investeringssubsidie ISDE 2017 opengesteld

Sector

Investeringssubsidie ISDE 2017 opengesteld

Sinds 2 januari van dit jaar is de ISDE-regeling (InvesteringsSubsidie Duurzame Eenergie) voor 2017 opengesteld. Zowel particulieren als zakelijke gebruikers kunnen vanuit de ISDE een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

De overheid stimuleert de komende jaren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. De ISDE 2017 loopt van 2 januari tot en met 31 december 2017. Het totaalbudget voor de regeling bedraagt dit jaar 70 miljoen euro. De hoogte van het per aanvraag toe te kennen subsidiebedrag hangt af van het type apparaat en de energieprestatie waarvoor subsidie wordt gevraagd.

Meer informatie over de regeling kan worden gevonden op de website van RVO.nl

Reageer op dit artikel