congres

Sector

Grote belangstelling voor Deense expertise en innovaties DK-NL

Grote belangstelling voor Deense expertise en innovaties DK-NL

Bijna honderd personen waren in maart in de PTA in Amsterdam aanwezig voor het seminar van DBDH (Danish Board of District Heating) en Warmtenetwerk. Meer mensen pasten niet in de zaal, waardoor een aantal belangstellenden moest worden teleurgesteld.

Morten Duedahl (DBDH) vertelde dat 64 procent van de Deense woningen op een warmtenet is aangesloten. Er zit nog steeds groei in warmtenetten in Denemarken, zoals bleek uit de presentatie van het warmtebedrijf in Gentofte. Volgens Duedahl ligt het economische eindpunt bij een aansluitingspercentage van 75 procent. In 2035 moet alle warmte CO2-neutraal worden opgewekt. Een trend bij de verduurzaming is het samengaan van kleinere warmtebedrijven om efficiënter te kunnen werken.
Alle presentaties zijn beschikbaar op de website van Warmtenetwerk.

Innovatie

Bij de catwalk of innovation bleek dat ook Nederlandse bedrijven fraaie innovaties voor de warmtesector hebben, en daar internationaal succesvol mee zijn. De pitches hiervan zijn eveneens beschikbaar op de website van Warmtenetwerk.

Reageer op dit artikel