congres

Sector

KNVvK-discussiebijeenkomst ‘EIA en MIA lijst 2017’

KNVvK-discussiebijeenkomst ‘EIA en MIA lijst 2017’

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude (KNVvK) organiseert voor donderdag 12 januari de discussiebijeenkomst ‘EIA en MIA lijst 2017’. De EIA (EnergieInvesteringsAftrek)-lijst 2017 biedt een fiscaal instrument om duurzame installatiekeuzes te stimuleren. Op de nieuwe lijst is de kleine condensorunit toegevoegd, en de omschrijving van CO₂-toepassingen verbeterd. Middels de discussiebijeenkomst wil de KNVvK belanghebbenden op de hoogte brengen van de wijzigingen in de EIA- en MIA-lijst 2017.

Behalve de toevoeging van kleine condensorunits en een verbeterde omschrijving van CO2-toepassingen, worden er meer veranderingen in de lijst doorgevoerd. Zo zal de omschrijving van BREEAM waarschijnlijk veranderen, en ook blijkt dat PCM (Phase Change Material) is opgenomen in de EIA lijst 2017, met een apart nummer voor proces- en datakoeling. Walter van Kampen, van OC Autarkis, zal tijdens de discsussieavond een en ander toelichten.

Doel en programma

Behalve voorlichting over aanpassingen in de lijst, is het de bedoeling om als branchegenoten met elkaar in gesprek te gaan, de veranderingen voor de koeltechniek scherp te krijgen, en indien nodig een reactie te sturen naar RVO.nl, de uitvoerende overheidsinstantie voor wat de EIA en MIA betreft.

Het programma van de avond is als volgt:
18.00 – Ontvangst met buffet
18.30 – Welkom
18.35 – Wijzigingen EIA- en MIA-lijst 2017 door Steven Lobregt (Sparkling Projects)
19.10 – PCM door Walter van Kampen (OC Autarkis)
19.30 – Discussie
20.30 – Afsluiting en netwerkborrel

Locatie en kosten

De avond vindt plaats op Ecofactorij 18 te Apeldoorn. De kosten voor deelname bedragen 25 euro voor KNVvK-leden, en 40 euro voor niet-leden. Deze kosten zijn exclusief 21 % BTW.
Belangstellenden moeten zich uiterlijk dinsdag 10 januari aanstaande aanmelden op het secretariaat van de KNVvK, via de website (www.knvvk.nl onder agenda) of via mail: info@knvvk.nl o.v.v. ‘discussiebijeenkomst EIA lijst 2017’. Na aanmelding wordt een factuur gestuurd. Kosteloos annuleren is alleen schriftelijk mogelijk tot uiterlijk dinsdag 10 januari. Bij meer dan 40 deelnemers sluit de inschrijving.

Reageer op dit artikel