nieuws

Hybride warmtepomp Itho Daalderop ingezet bij renovatie corporatiewoningen

Projecten

Nijhuis Renovatie, ketenpartner van de Alliantie, gaat de nieuwe HP-M 25 i warmtepomp van Itho Daalderop toepassen bij de verduurzaming van woningen van deze woningbouwcoöperatie.

Hybride warmtepomp Itho Daalderop ingezet bij renovatie corporatiewoningen

Volgens Itho Daalderop zullen de gasprijzen de komende jaren waarschijnlijk verder stijgen. De woningcorporatie helpt bewoners zich te beschermen tegen deze woonlastenstijging, door het gasverbruik in hun woningen te reduceren. De bijkomende daling van de energie-index van de woningen helpt bovendien bij het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen van de corporatie. Toepassing van een warmtepomp is daarom een ‘erg logische toevoeging’ aan de woningen die Nijhuis Renovatie de komende jaren voor De Alliantie zal verduurzamen, aldus Itho Daalderop.

Geschikt voor compacte laagbouw

De HP-M 25 i heeft geen buitendeel, waardoor hij volgens de fabrikant zeer geschikt is voor compacte laagbouw. Door het gebruik van zowel de ventilatieretourlucht als de buitenlucht werkt de warmtepomp met een hoog rendement. Overventilatie – en daarmee tochtklachten – wordt voorkomen doordat de HP-M 25 i de ventilatieretourlucht bij de aangevoerde buitenlucht mengt, en er dus niet van afhankelijk is. Op deze manier wordt een forse gasreductie met een comfortabel binnenklimaat gegarandeerd.

Speciaal voor de Nederlandse markt

Itho Daalderop heeft de HP-M 25 i speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt die veel compacte laagbouwwoningen uit de jaren ’50-‘70 kent. De warmtepomp werkt samen met elk merk en type cv-ketel. Doordat de ketel minder gebruikt wordt, heeft dit een positief effect op de levensduur ervan. Het overgrote deel van het jaar zal de warmtepomp de woning verwarmen. Tijdens de koudste dagen zal de cv-ketel door de warmtepomp automatisch bijgeschakeld worden, waardoor de woning altijd goed verwarmd wordt.

Reageer op dit artikel