artikel

Column: “Afscheid van aardappels-met-jus”

Opinie

Op social media ging het eind vorig jaar los over Allerhande, het huisblad van Albert Heijn. De kersteditie zou te vegetarisch zijn en te weinig traditionele recepten met wild en kalkoen bevatten. Uko Reinders, hoofdredacteur van Vakblad Warmtepompen, vermoedt dat Albert Heijn de recepten op basis van verkoopontwikkelingen heeft samengesteld; die maken duidelijk dat het menu verandert. “Net zoals ons dagelijks menu is ook de vormgeving van tijdschriften onderhevig aan verandering”, stelt hij in deze column.

Column: “Afscheid van  aardappels-met-jus”

“Het terugzien van de bladen van achttien jaar geleden, toen ik mijn eerste schreden in de journalistiek zette, geven mij een soort aardappels-met-jus-gevoel. Bij Vakblad Warmtepompen kreeg ik dat nog niet, maar het werd wel tijd voor een make-over. De nieuwe papieren editie hebt u wellicht al gezien, met een nieuw logo, een nieuwe kleur en een nieuwe opmaak van artikelen en rubrieken. En inmiddels is de nieuwe stijl ook doorgevoerd op de website.

Met Vakblad Warmtepompen richten we ons op de voorlopers in de markt. Daar past een frisse look bij die aansluit bij de laatste trends op het gebied van vormgeving. Ook met de inhoud richten we ons op de voorlopers, met artikelen over de laatste ontwikkelingen. Maar omdat de warmtepomp voor veel lezers nog een nieuw product is, besteden we ook aandacht aan basiskennis, zoals artikelen over koudemiddelen en wand- en plafondverwarming als afgiftesysteem voor warmtepompen.

Er is veel discussie over warmtepompen en daarvoor willen we een podium bieden, met in elk nummer een interview en drie columns, die u in de aanloop naar ieder nummer ook op deze site kunt lezen. Een ervan gaat over ervaringen van huiseigenaren met verduurzaming. In onze ogen is dit een nog onderbelichte groep bij de informatievoorziening over warmtepompen. Zij zijn uiteindelijk de beslissers, waardoor het goed is om inzicht in hun overwegingen te krijgen.

Het blad is sterk gelinkt met de website waarop u deze column nu leest. Hier vindt u de thema’s markt, sector, tapwater, bronnen, techniek en projecten. Die komen in het blad terug, samen met interviews en de genoemde columns. Hiermee willen in elk nummer diverse aspecten van de warmtepomp aan bod laten komen. We zijn benieuwd naar naar uw reactie; u kunt mailen via
ukoreinders@vakmedianet.nl. Op het verzoek om terug te gaan naar een aardappels-met-jus-vormgeving zullen we echter niet ingaan.”

Uko Reinders, 
hoofdredacteur Vakblad Warmtepompen

Reageer op dit artikel