nieuws

Panasonic introduceert eerste airconditioning met waterwarmtewisselaar

Markt

Panasonic introduceert de R32 PACi Water Heat Exchanger voor de productie van koel en warm water. Het is het eerste airconditioningsysteem met geïntegreerde waterwarmtewisselaar op de markt.

Panasonic introduceert eerste airconditioning met waterwarmtewisselaar

Met de nieuwe oplossing biedt Panasonic naar eigen zeggen een efficiënt alternatief voor bestaande boilersystemen, die vaak belastend zijn voor het milieu. De nieuwe R32-waterwarmtewisselaar past in de 2050 Environmental Vision van Panasonic om het gebruik van schadelijke broeikasgassen terug te dringen en het gebruik van duurzame energie te vergroten.

Beschikbaar als vloer- of wandmodel

De R32 PACi Water Heat Exchanger is ontworpen voor toepassing in onder andere winkels en kantoorgebouwen. Het ontwerp heeft een een diepte van 205 millimeter, zodat ruimte wordt bespaard. Afhankelijk van de wensen van de klant kan de unit als vloer- of wandmodel worden geplaatst. Het wandmodel is onder meer interessant voor omgevingen waar de beschikbare ruimte minimaal is en zoveel mogelijk kostbare vloeroppervlakte beschikbaar moet blijven.

Lichtgewicht unit

Met 27 kg is de compacte unit licht in gewicht, wat de installatie vereenvoudigt. Volgens Panasonic kan de unit zelfs door slechts één persoon worden geïnstalleerd, waardoor kosten worden bespaard. Installatie als wandmodel vereist slechts twee schroeven. Dankzij directe toegang tot de elektrische installatie worden de onderhoudswerkzaamheden vereenvoudigd.

Maximale leidinglengte

De R32 PACi Water Heat Exchanger biedt een maximale leidinglengte van 90 meter. Dit maakt de oplossing geschikt voor projecten waar een grotere afstand tussen de binnen- en buitenunit moet worden overbrugd. Het systeem kan daarnaast worden geïntegreerd met Cold Chain- en CO₂-systemen, die vaak in kleinere winkels en supermarkten worden gebruikt voor koeling en koudeopslag.

Meer informatie: Panasonic

Reageer op dit artikel