nieuws

Flamco maakt installeren van warmtepompen makkelijker

Markt

De vraag naar warmtepompen groeit, en installateurs zoeken ondersteuning voor het adequaat en eenvoudig installeren ervan. Met speciale installatiepakketten en een webconfigurator maakt Flamco het naar eigen zeggen gemakkelijker om voor elke situatie in één keer de juiste toebehoren te kiezen.

Flamco maakt installeren van warmtepompen makkelijker

De overgang naar gasloze woningen en gebouwen leidt tot een stijgende vraag naar warmtepompen. Er is daarbij een grote diversiteit aan systemen en aansluitmogelijkheden, en installateurs moeten deze dynamiek volgen. Flamco, producent van HVAC-componenten, levert naar eigen zeggen als enige fabrikant alle toebehoren voor koel- en verwarmingssystemen, waardoor het in staat is een totaaloplossing voor het aansluiten van warmtepompen aan te bieden. Het bedrijf introduceert hier nu complete installatie-pakketten voor, net zoals dat eerder voor c.v.-installaties is gebeurd.

Drie standaardpakketten

Flamco heeft op basis van haar assortiment drie installatiepakketten voor warmtepompen samengesteld: Basic, Comfort en Premium. De pakketten bevatten de belangrijkste toebehoren voor de meest voorkomende situaties. Zo volstaat het Basic-pakket (met onder andere een expansievat, veiligheidsventiel, bijvul-mogelijkheid en twee vlotterontluchters) in de meest gangbare situaties. Het Comfort-pakket omvat naast de basiscomponenten onder andere lucht- en vuilafscheiders, waarmee de installateur het warmtepompsysteem qua energie-efficiëntie kan optimaliseren (een warmtepomp is hiermee niet standaard uitgerust). Het Premium-pakket bevat naast de eerder genoemde toebehoren ook een buffervat, pompgroep, expansievat voor drinkwater, terugstroombeveiliging en veiligheidsventiel.

Webconfigurator voor pakket op maat

Volgens Flamco bieden de installatiepakketten houvast aan de installateur bij de keuze van toebehoren, én de garantie dat deze toebehoren via de reguliere groothandel uit voorraad leverbaar zijn. De pakketten zijn bestemd voor de secundaire kant van alle warmtepompsystemen (lucht/water, lucht/lucht, water/water en grond/water), of het nu gaat om nieuwbouw of vervanging.
In aanvulling op de drie standaardpakketten biedt Flamco een webconfigurator waarmee de installateur een aansluitpakket op maat kan samenstellen. Door de basisgegevens van het warmtepompsysteem online in te vullen, rolt er een bestellijst met de specifiek benodigde toebehoren uit, voor de groothandel. Het online hulpprogramma is volgens Flamco met name handig voor situaties waarin het leidingnet niet standaard is of wanneer bepaalde toebehoren, zoals een expansievat, al in het warmtepompsysteem zijn geïntegreerd. Dankzij de dubbele keuzemogelijkheid (pakketten én configurator) kunnen installateurs warmtepompsystemen eenvoudiger en optimaal installeren.

Reageer op dit artikel