nieuws

Panasonic voegt spraakbesturing toe aan airconditioners

Markt

Airconditioners en PACi-systemen van Panasonic kunnen voortaan ook via spraakbesturing worden bediend. De functionaliteit is compatibel met zowel Google Assistant als Amazon Alexa, en beschikbaar via de Comfort Cloud-app.

Panasonic voegt spraakbesturing toe aan airconditioners

De nieuwe functionaliteit biedt gebruikers de mogelijkheid hun airconditioning met behulp van spraakopdrachten aan te sturen. Zo kunnen ze met behulp van hun stem onder meer het systeem in- of uitschakelen, de modus aanpassen, de temperatuur instellen en de status van het apparaat opvragen. Om het gebruiksgemak en comfort te optimaliseren, is het mogelijk op maat gemaakte opdrachten te creëren in de Google Home app of Alexa Routines. Zo kan de opdracht ‘Ok, Google. Good morning’ worden geprogrammeerd om een specifieke temperatuur in te stellen.

Toepassing in utiliteit

De spraakbesturing is ook compatibel met PACi-systemen voor utiliteitsgebouwen. De functionaliteit helpt volgens Panasonic om een optimaal binnenklimaat te creëren. Zo kan met een spraakopdracht worden ingesteld op welke temperatuur een ruimte voor aanvang van de werkdag moet zijn gebracht. Werknemers kunnen hierdoor bij aankomst direct in een aangenaam werkklimaat aan de slag. De spraakbesturing kan worden beheerd via Amazon Alexa of Google Home.
De functionaliteit is vanaf eind juli in het Engels beschikbaar voor Amazon Alexa en Google Assistant. Andere talen worden op korte termijn ondersteund.

Reageer op dit artikel