nieuws

Online platform verkoopt en installeert warmtepompen direct bij consument

Markt

Veel consumenten willen slimmer en duurzamer omgaan met hun energieverbruik, maar weten niet wat de juiste stappen zijn om dat te bereiken of wat de kosten zijn. Bovendien vragen ze zich af wat de aanschaf oplevert qua besparing op het energieverbruik. 50five, een internetverkoopplatform voor slimme oplossingen in huis, speelt hierop in en start met de verkoop en installatie van warmtepompen van Itho Daalderop.

Online platform verkoopt en installeert warmtepompen direct bij consument

Voor veel consumenten is het moeilijk om te bepalen welk type warmtepomp voor hen geschikt is, wat bij de installatie komt kijken, wat de kosten zijn en wat het uiteindelijk oplevert. Dit leidt ertoe dat nog niet iedereen er voor open staat, terwijl het gasverbruik wordt ontmoedigd vanuit de overheid. 50five – dat online onder andere beveiligingsinstallaties, verlichting en huishoudelijke apparatuur verkoopt – stelt dat het die situatie begrijpt en mensen wil helpen in deze overgang van gasverbruik naar duurzame oplossingen. Het bedrijf heeft al veel ervaring opgedaan met de verkoop en installatie van warmtepompen in het Verenigd Koninkrijk, en wil deze dienst nu uitrollen in Nederland.

‘Nederlandse huishoudens slimmer te maken’

“We zien een enorme toename in de vraag naar warmtepompen, maar de installatie komt vaak op de tweede plaats. Wij willen die twee combineren, zodat mensen zorgeloos profiteren van hun duurzame oplossing”, zegt Nico Verlinde, Category Manager Services & Installations bij 50five. “We hebben al veel expertise opgedaan met warmtepompen in Engeland en dat willen we nu graag samen met Itho Daalderop toepassen in Nederland. Itho Daalderop staat bekend om innovaties, en dat past perfect bij de ambities van 50five om Nederlandse huishoudens slimmer te maken. Uitdaging is nog wel om het installateursnetwerk van 50five verder uit te bouwen met de juiste professionals uit de installatiebranche.”

‘Efficiënter en duurzamer energieverbruik stimuleren’

“50five laat al jaren zien dat slimme apparaten in huis kunnen helpen om beter, veiliger en efficiënter te wonen. Een warmtepomp past perfect in het rijtje oplossingen die efficiënter en duurzamer energieverbruik stimuleren”, zegt Niek de Jong, Category Manager Renewables & Connectivity bij Itho Daalderop. “We zijn verheugd dat 50five ons benaderd heeft, aangezien zij de ervaring hebben in de verkoop aan en installatie bij consumenten, zodat we ook dit deel van de markt zo goed mogelijk kunnen bedienen. Overigens was het voor ons een belangrijke voorwaarde dat we binnen deze samenwerking de bestaande bedrijfskolom van groothandel en installateur respecteren.”

Reageer op dit artikel