nieuws

Abonnementsdienst duurzame woninginstallaties wil ‘energietransitie versnellen’

Markt

THE FCTR E biedt een abonnementsservice voor warmtepompen en andere duurzame apparaten, waardoor huizenbezitters zelf niet hoeven te investeren in een gasloze installatie. Het bedrijf heeft bekendgemaakt de dagelijkse leiding van ZON over te nemen. ZON ontwikkelt duurzame warmte- en koelingsystemen voor met name appartementsgebouwen, zoals bodem- en zonne-energiesystemen. 

Abonnementsdienst duurzame woninginstallaties wil ‘energietransitie versnellen’

Vastgoedontwikkelaars en woningcorporaties staan door het verplicht gasloos bouwen voor grote uitdagingen. Naast de complexiteit van een geïntegreerd duurzaam energiesysteem lopen de bouwkosten op, en daarnaast is er ook nog een enorm tekort aan boor- en installatiecapaciteit. Om beter in te kunnen spelen op deze snel veranderende markt, zochten ZON-aandeelhouders Greenchoice en Meewind een partner die samen met hen de energietransitie kan versnellen en hun klanten hierin kan ondersteunen. Die partner werd THE FCTR E.

‘Productgarantie en maatwerk’

“Aangezien ZON net als wij gelooft in het sustainability-as-a-service-concept hield ik ze al enige tijd nauwlettend in de gaten”, vertelt Joris Jonker, oprichter en CEO van THE FCTR E. “Door de service aan – en ervaring met – appartementen en rijtjeswoningen van ZON aan ons portfolio toe te voegen, creëren we voor de bouwsector een unieke totaaloplossing voor alle type woningen. Financiering, gegarandeerde grondborings- en installateurs-capaciteit, planning, monitoring, 15 jaar productgarantie en maatwerk voor toekomstige bewoners zijn straks allemaal onderdeel van onze service. Wij zijn een one- stop- shop voor gasloze en energieneutrale oplossingen in de nieuwbouwsector.”

Verlaging van de bouwsom centraal

Samen met medeaandeelhouders Greenchoice en Meewind wil THE FCTR E de komende maanden fors investeren in de groei van het bedrijf, waarbij vooral een verlaging van de bouwsom voor ontwikkelaars centraal staat. THE FCTR E en ZON blijven weliswaar zelfstandig opereren, maar zullen op meerdere fronten intensief gaan samenwerken. Er zijn geen financiële details van de overname bekendgemaakt.

> Lees ook een dubbelinterview over de manier waarop THE FCTR E en Rabobank samenwerken om klanten te helpen bij de financiering van het gasloos maken van hun woning.

Reageer op dit artikel