nieuws

Nibe neemt deel aan BouwBeurs 2019

Markt

Tijdens de BouwBeurs 2019, die in februari plaatsvindt in Utrecht, toont Nibe een actueel overzicht van zijn productportfolio voor all-electric en hybride warmtepomptoepassingen. Daarnaast besteedt het bedrijf aandacht aan twee speciale toepassingsconcepten voor water/water- en lucht/water-warmtepompen.

Nibe neemt deel aan BouwBeurs 2019

Ventilatielucht/water-warmtepompboiler

De Nibe MT-WH is een energiezuinige ventilatielucht/water-warmtepompboiler voor mechanische ventilatie en warmtapwaterbereiding. De warmtepompboiler, die is voorzien van een A+ label, wint warmte terug uit afgezogen ventilatielucht en benut hem voor het opwarmen van tapwater. De ingebouwde boiler voorziet in een ruime warmwatervoorziening. Bovendien kan op de ingebouwde extra spiraal een thermisch zonlichtsysteem worden aangesloten.

Overige kenmerken:
• Leverbaar met een inhoud van 190 of 260 liter (tot 60 °C)
• Warmtepomp is ook toepasbaar met buitenlucht (tot -7 °C) als bron
• Komt in aanmerking voor 1.250 euro ISDE-subsidie

Monoblock lucht/water-warmtepomp

De Nibe F2040 is een modulerende monoblock lucht/water-warmtepomp die zonder F-gassencertificaat mag worden geïnstalleerd. De warmtepomp is toepasbaar in all-electric-installaties, maar kan ook met een cv-ketel van elk fabricaat en type worden gecombineerd zodat een hybride installatie ontstaat.

Overige kenmerken:
• Levert prestaties tot een buitentemperatuur van -20 °C
• Gebruiksvriendelijke bediening via kleurendisplay
• Uitgebreide communicatie- en monitoringsmogelijkheden
• Vier verschillende uitvoeringen
• Pakketlabel voor cv-verwarming (35 °C en 55 °C) A+++
• Komt in aanmerking voor 1.800 tot 2.600 euro ISDE-subsidie

Water/water-combiwarmtepomp

De Nibe F1255 PC is een slimme water/water-warmtepomp voor de levering van verwarming en warm tapwater aan woningen en appartementen. Dankzij de invertergestuurde compressor past de warmtepomp zijn geleverde vermogen efficiënt aan bij de actuele verwarmingsbehoefte. Het resultaat, volgens de fabrikant: optimaal comfort, lage energielasten en een minimale impact op het milieu.

Overige kenmerken:
• SCOP > 7
• Geïntegreerde rvs-boiler (180 liter en koelmodule)
• Gebruiksvriendelijke bediening en uitgebreide communicatie- en monitoringsmogelijkheden
• Komt in aanmerking voor 2.800 tot 3.700 euro ISDE-subsidie

Monoblock lucht/water-warmtepomp

De Nibe F2120 is een monoblock lucht/water-warmtepomp met een invertergestuurde compressor. Hij onderscheidt zich volgens Nibe door een hoog rendement (SCOP > 5), laag geluidsniveau en het breedste temperatuurbereik in zijn klasse. Voor de installatie van de buitenunit is geen F-gassencertificaat vereist.

Overige kenmerken
• Hoge cv-aanvoertemperatuur (65 oC) mogelijk
• Stille werking door robuust ontwerp
• Vier verschillende typen
• Komt in aanmerking voor 1.900 tot 2.400 euro ISDE-subsidie

Ventilatielucht/water combi-warmtepomp

De Nibe F730 is een ventilatielucht/water-warmtepomp die warmte efficiënt uit ventilatielucht terugwint en omzet in bruikbare warmte voor cv-verwarming, ventilatie en de bereiding van warm tapwater in woningen en appartementen. De alles-in-één unit kan snel worden geïnstalleerd en vergt een beperkt vloeroppervlak (60 x 62 cm). Is de beschikbare hoogte beperkt, dan kan de warmtepomp worden opgedeeld in twee los naast elkaar te plaatsen delen.

Overige kenmerken
• Ontworpen voor all-electric systemen zonder buitenunit of bodembron
• Toepasbaar tot 5 kW benodigd cv-vermogen
• SCOP: 4,5
• Komt in aanmerking voor 1.700 euro ISDE-subsidie

De Bouwbeurs vindt van 4 tot 8 februari plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer informatie is te vinden op de beurswebsite.

> Leestip: De prijs van een warmtepomp kan met gemiddeld 30 procent omlaag, meent Peter Wagener, directeur van adviesbureau BDH.

> Leestip: De nieuwe Marktgids Warmtepompen 2019 is verschenen en kan gratis worden aangevraagd.

Reageer op dit artikel