nieuws

Nefit brengt nieuwe slimme thermostaat van Bosch op de markt

Markt

Nefit brengt de EasyControl op de markt, een nieuw, slimme thermostaat van moederconcern Bosch. De nieuwe thermostaat is voorbereid op integratie met Smart Home-oplossingen. Met het apparaat kan de temperatuur in elk vertrek individueel worden ingesteld en dankzij de Coming Home-functie weet EasyControl precies hoe laat bewoners thuis komen, zodat de verwarming daar op wordt ingesteld. Dit voorkomt onnodig stoken en bespaart energie, aldus Nefit.

Nefit brengt nieuwe slimme thermostaat van Bosch op de markt

De EasyControl wordt wereldwijd onder het merk Bosch op de markt gebracht, maar de thermostaat heeft zijn wortels in Nederland: hij is ontwikkeld in het R&D-centrum van Nefit Bosch in Deventer. De thermostaat biedt op termijn mogelijkheden voor integratie met andere Bosch-producten, en dankzij een open standaard ook met andere ‘smart home’- en IoT-applicaties.

Afzonderlijke temperatuurregeling

In combinatie met de nieuwe slimme radiatorkranen van Bosch maakt de EasyControl het mogelijk om voor afzonderlijke vertrekken een eigen verwarmingsprogramma in te stellen. Met de gratis app kunnen zo tot 19 verschillende vertrekken worden aangestuurd.
Verder zullen na de marktintroductie nog verschillende functionaliteiten worden toegevoegd. Zo biedt EasyControl op termijn een open interface voor toekomstige partnertoepassingen, en kan hij met nieuwe connected oplossingen worden bediend, zoals de spraakassistent Amazon Alexa of de automatiseringsapp IFTTT. De SmartShower-functie zorgt voor extra energiebesparing bij het douchen, zonder comfort in te leveren.

Voor alle verwarmingsinstallaties

EasyControl is compatibel met Nefit- en Bosch-gaswandketels van 2008 of later. Met de EasyControl Adapter kan de thermostaat ook worden aangesloten op alle andere verwarmingsinstallaties, inclusief oudere Nefit- en Bosch-toestellen, cv-toestellen van andere merken (OpenTherm en Aan/Uit) en stadsverwarming. In de toekomst kan EasyControl ook als afstandsbediening worden gebruikt voor onder andere Nefit- en Bosch-warmtepompen, en zal ook aansturing van vloerverwarming per vertrek mogelijk zijn.

Presentatie op Bouwbeurs

EasyControl is vanaf februari 2019 beschikbaar. De API en verschillende functies, zoals Coming Home, IFTTT en spraakbediening komen na introductie beschikbaar. Nefit presenteert EasyControl op de Bouwbeurs, die van 4 tot en met 8 februari 2019 plaatsvindt in Utrecht. Meer informatie is vanaf februari 2019 te vinden op de website van Bosch.

> Leestip: De eerste deelnemende partijen van de Warmtepompen Innovatieroute op de Bouwbeurs in Utrecht zijn bekend.

> Leestip: In de nieuwe Marktgids Warmtepompen 2019 staan alle relevante marktpartijen die actief zijn met betrekking tot warmtepompen.

> Leestip: Zijn wand- en plafondverwarming een kansrijk alternatief voor vloerverwarming?

Reageer op dit artikel