nieuws

Nibe Academy uitgebreid met instructie- en praktijkcentrum

Markt

Sinds mei vorig jaar verzorgt Nibe in de Nibe Academy in Oosterhout voor installateurs en technici regelmatig trainingen op het gebied van warmtepompen en warmtepompinstallaties. Om nóg beter invulling te kunnen geven aan het praktijkonderdeel van de trainingen, is de Nibe Academy sinds deze maand uitgebreid met een instructie- en praktijkcentrum.

Nibe Academy uitgebreid met instructie- en praktijkcentrum

“Met een demo- en kenniscentrum én het nieuwe instructie- en praktijkcentrum omvat de Nibe Academy nu twee fraaie locaties”, licht Service Manager Rob van der Graaf van Nibe toe. “In het demo- en kenniscentrum beschikken we onder meer over opstellingen van diverse warmtepompen, werkende installaties en trainingsfaciliteiten. Hier ontvangen we marktpartijen – van installateur tot groothandel en van adviseur tot corporatie – en kunnen we producten demonstreren en toelichten. Daarnaast verzorgen we er het theoretische deel van alle technische trainingen. Het praktijkonderdeel van de trainingen wordt vanaf nu echter in het instructie- en praktijkcentrum verzorgd.”

Werkende warmtepompen

“In het instructie- en praktijkcentrum staat onder andere een aantal lucht/water-, water/water- en ventilatielucht/water-warmtepompen werkend opgesteld en hebben we meerdere praktijksimulatie-modellen geplaatst”, vervolgt Van der Graaf. “Een grote verbetering ten opzichte van de oude situatie is dat deelnemers in het instructie- en praktijkcentrum onder deskundige begeleiding zélf aan de toestellen mogen sleutelen om het geleerde direct in de praktijk te toetsten. Met behulp van de simulatiemodellen kunnen we bovendien direct inzicht geven in de fundamentele werking van een component, waardoor men beter in staat zal zijn om storingen op te sporen. In het eerste jaar van het bestaan van de Nibe Academy hebben we ervaren dat installateurs grote behoefte hebben aan een gedegen opleiding – zowel theoretisch als praktisch – op het gebied van warmtepompen. Met de uitbreiding van de Nibe Academy verwachten we onze trainingen te kunnen verdiepen en nóg beter in deze behoefte te kunnen voorzien.”

Trainingsaanbod

Het trainingsaanbod van de Nibe Academy omvat diverse technische trainingen op het gebied van installatie en inbedrijfstelling, storingsanalyse en projectontwikkeling, planning en werkvoorbereiding. Het complete programma is terug te vinden op de website van Nibe.

Reageer op dit artikel