nieuws

Inventum introduceert nieuwe generatie ventilatiewarmtepompen

Markt

Inventum heeft tijdens de Vakbeurs Energie een nieuwe generatie ventilatiewarmtepompen, genaamd Ecolution Modul-AIR geïntroduceerd. Het is een compacte warmtepomp verkrijgbaar in vier uitvoeringen – van hybride tot en met All Electric. Ze zijn ze volgens de fabrikant geschikt voor renovatie en nieuwbouw.

Inventum introduceert nieuwe generatie ventilatiewarmtepompen

De Ecolution Modul-AIR is verkrijgbaar in een hybride variant die kan worden uitgebreid naar all electric. Zo is het mogelijk om een woning stap voor stap te verduurzamen tot een volledige gasloze woning. Opties zijn het alleen verwarmen van de woning, het verwarmen van de woning en tapwater tot het volledig elektrisch verwarmen zonder gas-aansluiting. Voor alle varianten geldt: met of zonder WTW-D unit (warmteterugwinning). Daarmee is deze warmtepomp volgens de fabrikant geschikt voor woningen met ventilatietype C als voor woningen met ventilatietype D.

Gezond woonklimaat

De ventilatiewarmtepomp hergebruikt warme binnenlucht die anders door het ventilatiesysteem naar buiten wordt geblazen. Zo draagt de Ecolution Modul-AIR niet alleen bij aan het verminderen van het gasverbruik, maar ook aan een gezond woonklimaat in een goed geventileerde woning. De Ecolution Modul-AIR is compact – alle elementen zitten in het toestel (doorstromer en e-element) – en geluidsarm (geen buitenunit).

Installeren

De Ecolution Modul-AIR is volgens Inventum makkelijk te installeren. De driewegklep (voor aansluiting boiler én CV) en elektrische doorstromer zijn in de Ecolution Modul-AIR complete geïntegreerd in het toestel. Dit verkort de installatietijd en voorkomt fouten tijdens de installatie.

Reageer op dit artikel