nieuws

NIBE toont ventilatielucht-combiwarmtepomp op Vakbeurs Energie

Markt

Van 9 tot en met 11 oktober neemt NIBE in ’s-Hertogenbosch deel aan de vakbeurs Energie 2018. Op zijn stand toont het bedrijf onder meer een nieuwe hoogrendement-boosterwarmtepomp voor decentrale warmtapwater-bereiding. Daarnaast wordt voor toepassing in individuele woningen en appartementen veel aandacht besteed aan warmtepompen voor gasloze nieuwbouw, (hybride) oplossingen voor bestaande bouw én twee innovatieve bron- en bufferconcepten.

NIBE toont ventilatielucht-combiwarmtepomp op Vakbeurs Energie

Een van de producten die NIBE in Den Bosch toont, is de F730. Dit is een compleet uitgeruste ventilatielucht/water-warmtepomp die volgens de fabrikant zeer efficiënt warmte uit ventilatielucht terugwint en omzet in bruikbare warmte voor cv-verwarming, ventilatie en de bereiding van warmtapwater in woningen en appartementen. De NIBE F730 kan snel worden geïnstalleerd en vergt slechts een beperkt vloeroppervlak (60 x 62 cm). Is de beschikbare hoogte beperkt, dan kan de warmtepomp worden opgedeeld in twee los naast elkaar te plaatsen delen.

Overige kenmerken

Andere kenmerken van de F730 die NIBE noemt zijn:
• Alles-in-één unit voor mechanische ventilatie, cv-verwarming en warmtapwater
• Ideaal voor all-electric systemen, zonder buitenunit of bodembron
• Toepasbaar tot 5 kW benodigd cv-vermogen
• Hoog rendement (SCOP: 4,5): A+++ pakketlabel voor cv (35°C)
•  ISDE-subsidie: € 1.700,-

Nederlands Warmtepomp Congres
Op 10 oktober aanstaande vindt tijdens de Vakbeurs Energie in Den Bosch het Nederlands Warmtepomp Congres 2018 plaats. Vanuit verschillende invalshoeken wordt hier ingegaan op de maatschappelijke, financiële en technische aspecten van de energietransitie in de gebouwde omgeving.
Informatie over het programma en de wijze van inschrijven, is te vinden op de speciale congreswebsite.

Warmtepompen Innovatieroute
Daarnaast worden op 9 en 10 oktober op de beurs zelf de Warmtepompen Innovatieroute gelopen. Meer informatie hierover is – evenals een inschrijflink – te vinden in dit nieuwsbericht.
Reageer op dit artikel