nieuws

aroTHERM split warmtepomp

Markt

aroTHERM split warmtepomp

Vaillant brengt de naar eigen zeggen zeer stille en efficiënte aroTHERM split op de markt. Vanaf begin juni is deze luchtwater-warmtepomp bij de groothandel verkrijgbaar.

De aroTHERM split warmtepomp heeft energielabel AA+ voor verwarming en A voor tapwater en heeft een moderne compressor met invertertechniek. De warmtepomp is leverbaar in vermogens van 3, 5 en 7 kW. De vermogens van 10 en 12 kW worden hier medio oktober aan toegevoegd.

Sound Safe
De buitenunit van de aroTHERM split heeft een stille werking. Het Sound Safe System minimaliseert geluid en trillingen, waardoor deze warmtepomp ook in rijtjeswoningen eenvoudig kan worden toegepast.

Voor de installatie van luchtgebonden-warmtepompen is geen grondboring nodig en daarmee zijn deze warmtepompen voor vrijwel iedere woonsituatie inzetbaar. Voor plaatsing van de aroTHERM split heeft de installateur een F-gassen certificaat nodig.

Optimaal vermogen
Door breed modulatiebereik van het nieuwe invertersysteem heeft de stille warmtepomp ook nog bij een luchttemperatuur van -7 °C een constant vermogen. Zelfs tot een buitentemperatuur van -20 °C is er een optimaal vermogen.

De aroTHERM split heeft geen watervoerende delen in de buitenlucht die anders mogelijk kunnen bevriezen en dus ook niet warm gehouden hoeven te worden als de warmtepomp uitstaat. Alle losse componenten zijn eenvoudig te installeren.

Gebruiksvriendelijk
Alle onderdelen van de aroTHERM split zijn eenvoudig bereikbaar en goed te reinigen. De binnenunit is voorzien van een duidelijke full-tekst display met een uitgebreid diagnose- en servicemenu waarmee onderdelen afzonderlijk te testen zijn.

Door de VR 920 communicatiemodule is bovendien beheer op afstand mogelijk, waardoor de installateur de consument direct op afstand kan helpen en tevens goed voorbereid bezoekt.

Reageer op dit artikel