nieuws

CIAT lanceert nieuwe compacte koelmachines en warmtepompen

Markt

CIAT lanceert nieuwe compacte koelmachines en warmtepompen

CIAT kondigt de lancering aan van de nieuwste generatie compacte, watergekoelde Dunaciat-koelmachines en -warmtepompen, speciaal ontworpen voor middelgrote gebouwen.

De nieuwe Dynaciat-serie telt 17 modellen in twee productlijnen: de Dynaciat LG watergekoelde waterkoelers en warmtepompen, en de Dynaciat LGN waterkoelers zonder condensor. Alle modellen zijn beschikbaar in uitvoeringen met een vermogen van 25 tot 190 kW.

Verbeterde ESEER en SCOP
Dankzij de thermodynamische prestaties van het elektronisch expansieventiel en een strenge selectie van onderdelen is de ESEER van de nieuwe serie tot 15 procent verbeterd (tot 6,22), en de SCOP tot 13 procent (tot 6,37). De verhoogde efficiëntie en het lagere stroomverbruik dat daarmee gepaard gaat, zorgen voor een belangrijke verbetering van de Return on Investment van de units.

Duurzaamheidsaspecten
Bij de nieuwe Dynaciat-generatie staat duurzaamheid ook op andere manieren centraal:
• De Dynaciat-units passen automatisch het koelvermogen aan, via variaties in belasting en door alleen het nodige aantal compressoren te gebruiken.
• De volledige serie voldoet aan huidige Ecodesign-standaarden en Europese richtlijnen, en anticipeert op de richtlijnen van morgen.
• De intuïtieve systemen van CIAT voor beheer, real-time monitoring en toezicht, zoals Connect Touch en CIATM2M, zorgen voor een nog verder doorgevoerde optimalisering van het energiegebruik.

Meer informatie over de nieuwe serie staat op de betreffende productpagina van de CIAT website.

Reageer op dit artikel