nieuws

Technische groothandel Wasco neemt Aircovent over

Markt

Technische groothandel Wasco neemt Aircovent over

Technische Groothandel Wasco uit Twello, onderdeel van het Engelse Wolseley plc, neemt per 1 augustus 2017 alle aandelen over van het Rotterdamse bedrijf Aircovent. Wasco speelt met deze strategische overname in op de veranderingen op de verwarmingsmarkt.

“We groeien de laatste jaren enorm. Deze groei willen we voortzetten en we hebben in Wasco onze strategische partner gevonden”, aldus Ron Heuker, oprichter van Aircovent, dat in 23 jaar is uitgegroeid tot ‘marktleider als het gaat om het leveren van installatiematerialen in de airconditioning-, koeling- en warmtepompbranche’.

‘Volgende stap in groeiambitie’

Wasco is een technische groothandel in verwarming, sanitair, onderdelen, koeltechniek en ventilatie. Ruim 12.000 klanten worden bediend vanuit 34 vestigingen verspreid over Nederland en twee distributiecentra in Apeldoorn en Twello. Algemeen directeur Herold van den Belt: “Met de overname van Aircovent zetten we een volgende stap in onze groeiambitie op het gebied van airco en koeling. Aircovent zal blijven opereren onder eigen naam en zal verder gefaciliteerd worden door het logistieke – en vestigingsnetwerk van Wasco “.
Door het bundelen van de krachten speelt Wasco naar eigen zeggen in op de verduurzaming binnen de verwarmingsmarkt. Wasco kan hierbij gebruikmaken van de expertise van Aircovent, terwijl Aircovent gebruik kan maken van het klantenbestand, de logistieke services en het vestigingsnetwerk van Wasco.

Reageer op dit artikel