nieuws

Viessmann opent onderzoekscentrum voor ontwikkeling van innovaties

Markt

Viessmann opent onderzoekscentrum voor ontwikkeling van innovaties

In aanwezigheid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Hessische minister van Economie, Energie, Transport en Regionale Ontwikkeling heeft de Viessmann Group een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingscentrum geopend. De internationale producent van onder andere warmtepompen en koelsystemen heeft met de bijbehorende investering van 50 miljoen euro naar eigen zeggen “een mijlpaal voor de interdisciplinaire ontwikkeling van innovaties geslagen”.

Het technisch centrum is een interdisciplinair onderzoeks- en ontwikkelingscentrum met 160 werkplekken: 100 mensen werken er fulltime, en zij kunnen er samenwerken met tijdelijke teams waar maximaal 60 andere collega’s bij zijn betrokken. In het centrum worden prototypes ontwikkeld, licenties voorbereid en duurtesten uitgevoerd. De proeffabriek betreft de grootste investering in de 100-jarige geschiedenis van het Duitse familiebedrijf.

Over Viessmann
Viessmann is een van de toonaangevende internationale producenten van verwarmings- en koelsystemen. Het familiebedrijf werd opgericht in 1917 en biedt werk aan 12.000 medewerkers. De groep heeft een jaaromzet van 2,25 miljard euro en beschikt over 23 productiebedrijven in 12 landen. Met dochterondernemingen en vertegenwoordigingen in 74 landen (waaronder Nederland), plus 120 verkoopkantoren, is het bedrijf internationaal georiënteerd: 54 procent van de omzet wordt buiten Duitsland gerealiseerd.

Reageer op dit artikel