nieuws

One Solution Holland opent nieuw bedrijfspand

Markt

One Solution Holland opent nieuw bedrijfspand

Afgelopen maand heeft OSH (One Solution Holland) zijn nieuwe bedrijfspand in Zaltbommel officieel geopend. Het pand – dat al eerder in gebruik was genomen – wordt verwarmd en gekoeld door een ONE, de ‘plug&play’-warmtepompunit die door OSH zelf is ontwikkeld en in de markt wordt gezet. “We verkopen niet alleen duurzame totaalconcepten, we maken er zelf ook gebruik van”, zo stelde algemeen directeur Toon van Engelen in de laatste editie van Vakblad Warmtepompen.

Het nieuwe pand werd symbolisch geopend door het aan elkaar koppelen van twee krachtstroomkabels, door Dick Wessels (directeur van OSH-moederbedrijf VolkerWessels) en Ad van Rijsewijk (directeur van OSH-zusterbedrijf Dubotechniek). De ongeveer 200 genodigden – klanten, installateurs en leveranciers van OSH – kregen vervolgens een rondleiding door het pand, waarna de dag informeel werd afgesloten met muziek en een netwerkborrel.

‘Ruimte om door te groeien’

Tot voor kort was OSH gevestigd in het pand van Dubotechniek. Met de nieuwe locatie – Valeton 10, eveneens in Zaltbommel – heeft OSH “de ruimte om nieuwe producten te ontwikkelen, door te groeien en onze merknaam uit te bouwen”, aldus Toon van Engelen. “We beschikken nu over een eigen assemblagehal en magazijn, hebben meer ruimte voor overleg en presentaties, en beschikken over een volledig ingerichte opleidings- en instructieruimte waarin we werkende producten, zoals de Waterkotte-warmtepompen, kunnen demonstreren”.

Pand als ‘praktijkvoorbeeld’

In de ontvangsthal van het nieuwe pand is de ONE-installatie, aangesloten op een eigen wko, open en bloot te zien. Van Engelen: “Daarmee is ons nieuwe pand meteen een praktijkvoorbeeld: deze ONE wordt gevoed door 28.000 kWh aan zonnepanelen op het dak. We verkopen niet alleen duurzame energiesystemen, we maken er zelf ook gebruik van. Inmiddels zijn andere ondernemers van dit bedrijventerrein al bij ons langsgekomen omdat ze willen weten op welke manier we dit pand energieneutraal hebben gemaakt.”

> Het volledige interview met Toon van Engelen is te lezen in de juni-editie van Vakblad Warmtepompen, binnenkort ook digitaal in te zien. Via het aanmeldformulier kan gratis toegang tot de digitale versies van het blad worden aangevraagd.

Reageer op dit artikel