nieuws

Eerste grote order voor nieuwe energie- en klimaatmodule met warmtepomp

Markt

Eerste grote order voor nieuwe energie- en klimaatmodule met warmtepomp

Factory Zero, een nieuw bedrijf dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het leveren van industrieel vervaardigde bouwelementen voor Nul-Op-De-Meter woningen, heeft zijn eerste grote order binnen. Dura Vermeer heeft gekozen voor het toepassen van de iCEM, de Energie- en Klimaatmodule die door Factory Zero is ontwikkeld en onlangs in productie is genomen.

Met de iCEM (intergrated climate and energy module) kan volgens Factory Zero een gezond en comfortabel binnenklimaat worden gegarandeerd dat volledig voldoet aan de voorwaarden van de wet Energie Prestatie Vergoeding en het Bouwbesluit. Het apparaat levert frisse lucht en warmte, door slimme wtw-besturing te combineren met warmtepomptechnologie. Voorwaarde voor een goede werking van het systeem is dat de woning goed geïsoleerd en kierdicht is. De techniek is zowel toepasbaar in de renovatie als in nieuwbouw.

‘Concepten met vergaande industrialisatie’

Factory Zero is naar eigen zeggen de eerste start-up die zich volledig richt op de ontwikkeling Nul-Op-De-Meter concepten in combinatie met vergaande industrialisatie. Het bedrijf werkt daarvoor samen met grote industriële partijen, zoals Alklima/Mitsubishi Electric, BASF en ABB. Naast de energiemodule die nu is ontwikkeld, werken deze partners ook aan een complete dak- en gevelmodule, waardoor binnenkort een complete woning-make-over kan worden geleverd. Door veel van de complexiteit van installaties te integreren in een geprefabriceerd bouwelement dat eenvoudig kan worden gecombineerd met de huidige bouwmethodes, wordt het bouwproces eenvoudiger en hoeft er minder in huis ontwikkeld te worden, aldus Factory Zero.
Dura Vermeer neemt in eerste instantie ruim 100 iCEM-energiemodules af, voor een van de Nul-Op-De-Meter-renovatieprojecten van het bouwbedrijf. Het contract voor levering van de 100 iCEMs werd eind mei ondertekend tijdens de Provada.

Reageer op dit artikel