nieuws

Hogere lonen voor meeste technisch personeel

Markt

Hogere lonen voor meeste technisch personeel

Het afgelopen jaar zag een derde van de technici zijn inkomen stijgen. De toename van hogere lonen is volgens 26 procent van technisch Nederland een gevolg van het kwalitatief tekort aan technici, zo blijkt de TechBarometer van opleidingsinstituut ROVC. 1.164 respondenten uit de technische branche geven in het rapport antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

In de TechBarometer is ook onderzocht hoe het carrièrepad van de gemiddelde technicus eruit ziet. Eenmaal in dienst veranderen technici niet snel van baan. Een kwart blijft liefst 21 jaar of langer werkzaam bij dezelfde werkgever. Daarnaast zijn technici niet alleen honkvast aan hun werkgever, maar ook aan hun functie. Slechts 12 procent wisselt regelmatig van functie.
John Huizing, algemeen directeur bij ROVC: “Technici staan erom bekend loyaal te zijn aan hun werkgever. Dat is prettig, maar het is ook belangrijk om hen te blijven uitdagen. Werkgevers moeten daarom trouw personeel voldoende ontwikkelingsmogelijkheden bieden. Zo zorgen ze ervoor dat de technische medewerker niet alleen honkvast blijft, maar ook gemotiveerd. Loonsverhoging is een mooi middel, maar het is een onderdeel van het totaalpakket om mensen aan de organisatie te binden.”

De ROVC TechBarometer is gratis aan te vragen via www.rovc.nl/techbarometer.

Reageer op dit artikel