nieuws

Remko presenteert nieuwe Quantum-warmtepomp

Markt

Remko, fabrikant van lucht/water-warmtepompen, presenteert zijn nieuwe lucht/water-warmtepomp Quantum SQW, bedoeld voor het ‘hoogvermogen’-segment. Onder het motto ‘Eén systeem voor alles’ combineert de nieuwe unit warmteproductie, warmwater-voorziening en koeling.

Remko presenteert nieuwe Quantum-warmtepomp

Door het hoge vermogen is de Quantum bijzonder geschikt voor wooncomplexen, kantoorgebouwen, hotels, sportcentra en bedrijfspanden. Het is mogelijk tot 10 units te combineren, met als resultaat een mono-energetisch systeem in een vermogen van 32 tot 350 kW. Remko noemt onder andere de volgende specificaties:
• Injection-boost scroll-compressor met EVI-injectie
• Elektronische expansieventielen
• Buitenunit met geluidsdemping
• Extra warmtewisselaar voor heetgasinjectie
• Potentiaalvrije contacten (vrijgave/verwarmen/koelen) voor externe aansturing van warmtepomp
• Smart Heat-warmtewisselaar voor warmteterugwinning tijdens koelen
• Geïntegreerde terugslagklep en vuilfilter.

Pakketoplossing

Daarnaast dragen de Smart Control Comfort-regeling en de vermogensgestuurde circulatiepomp met EC-techniek bij aan een optimale verwarmingsbuffer. Ook bestaat de mogelijkheid om een optionele set voor de warmwaterbereiding en een verwarmingselement van 9 kW voor mono-energetisch gebruik aan het systeem toe te voegen. Remko biedt de Quantum ook als pakketoplossing aan, als verwarmingssysteem of als gecombineerd koel-/verwarmingssysteem. Ieder pakket bevat de hiervoor benodigde bufferopslag. Verschillende accessoires maken het Quantum-assortiment compleet.

Meer informatie staat op de website van Remko-distributeur Stulz Groep B.V.

Reageer op dit artikel