nieuws

Remko presenteert nieuwe Quantum-warmtepomp

Markt

Remko presenteert nieuwe Quantum-warmtepomp

Remko, fabrikant van lucht/water-warmtepompen, presenteert zijn nieuwe lucht/water-warmtepomp Quantum SQW, bedoeld voor het ‘hoogvermogen’-segment. Onder het motto ‘Eén systeem voor alles’ combineert de nieuwe unit warmteproductie, warmwater-voorziening en koeling.

Door het hoge vermogen is de Quantum bijzonder geschikt voor wooncomplexen, kantoorgebouwen, hotels, sportcentra en bedrijfspanden. Het is mogelijk tot 10 units te combineren, met als resultaat een mono-energetisch systeem in een vermogen van 32 tot 350 kW. Remko noemt onder andere de volgende specificaties:
• Injection-boost scroll-compressor met EVI-injectie
• Elektronische expansieventielen
• Buitenunit met geluidsdemping
• Extra warmtewisselaar voor heetgasinjectie
• Potentiaalvrije contacten (vrijgave/verwarmen/koelen) voor externe aansturing van warmtepomp
• Smart Heat-warmtewisselaar voor warmteterugwinning tijdens koelen
• Geïntegreerde terugslagklep en vuilfilter.

Pakketoplossing

Daarnaast dragen de Smart Control Comfort-regeling en de vermogensgestuurde circulatiepomp met EC-techniek bij aan een optimale verwarmingsbuffer. Ook bestaat de mogelijkheid om een optionele set voor de warmwaterbereiding en een verwarmingselement van 9 kW voor mono-energetisch gebruik aan het systeem toe te voegen. Remko biedt de Quantum ook als pakketoplossing aan, als verwarmingssysteem of als gecombineerd koel-/verwarmingssysteem. Ieder pakket bevat de hiervoor benodigde bufferopslag. Verschillende accessoires maken het Quantum-assortiment compleet.

Meer informatie staat op de website van Remko-distributeur Stulz Groep B.V.

Reageer op dit artikel