nieuws

Remko introduceert geluiddempende omkastingen voor airconditioningsystemen en warmtepompen

Markt

Remko introduceert geluiddempende omkastingen voor airconditioningsystemen en warmtepompen

Geluidsoverlast, veroorzaakt door buitendelen van warmtepompen en airconditioningsystemen, kan effectief worden gereduceerd met de nieuwe ArtDesign SWK van Remko. Door de gepatenteerde constructie en geluiddempende eigenschappen van geëxpandeerd polypropyleen (EPP) wordt volgens de Duitse fabrikant ‘effectieve geluidsisolatie gerealiseerd, zonder dat dit de werking van de buitenunit beïnvloedt’.

De geluiddempende omkasting is compatibel met de warmtepomp-units van Remko, maar kan ook worden toegepast bij veelgebruikte buitendelen van andere fabrikanten. Plaatsing achteraf is ook mogelijk. Afhankelijk van de plaats waar de unit staat, kan het geluidsdrukniveau met tot 12 dB(A) worden teruggebracht. Een ander voordeel is dat bij plaatsing volgens de Duitse TA Lärm (Technische instructies voor bescherming tegen lawaai) de perceptie van geluid verwaarloosbaar is. Dit betekent dat het ook mogelijk is om bij dichte bebouwing een warmtepomp of airconditioningsysteem te plaatsen, zonder dat de omgeving hier last van heeft.

Bescherming tegen vandalisme en weersinvloeden

De geluiddempende eigenschappen van de ArtDesign SWK-omkastingen zijn voornamelijk het resultaat van de speciale constructie, en dan met name van de luchtstroom binnen in de omkasting. Naast de positieve effecten op het gebied van geluidsniveau beschermt dit soort omkasting ook tegen vandalisme en weersinvloeden zoals hagel, sneeuw en zonlicht.
De ArtDesign SWK-serie is bij Remko verkrijgbaar in verschillende standaardmaten. Het kleinste model heeft een afmeting van 1155×1385×1100 mm (H×B×D) en weegt 40 kilo.

Meer informatie is te vinden op de website van Stulz, leverancier van Remko in Nederland.

Reageer op dit artikel