nieuws

LG introduceert nieuw Multi V 5-warmtepompsysteem

Markt

LG introduceert nieuw Multi V 5-warmtepompsysteem

LG Electronics (LG) presenteerde vandaag voor het eerst het nieuwe Multi V 5-warmtepompsysteem. De Multi V 5 is uitgerust met het innovatieve Dual Sensing Control, dat zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid meet en daardoor voor betere energieprestaties en meer comfort zorgt. De prestaties, die zijn bevestigd door Eurovent, zorgen ervoor dat deze warmtepomp prima kan worden ingezet voor BENG-projecten (Bijna Energieneutrale Gebouwen) en projecten waarbij een hoog BREEAM-label wordt nagestreefd.

Uniek aan de Multi V 5 is Dual Sensing Control, dat het warmtepompsysteem helpt om het comfort tot in detail te evalueren. Bij een warmtepompsysteem is niet alleen de buitentemperatuur van belang, ook de luchtvochtigheid heeft invloed op de prestaties. De LG Multi V 5 is het enige warmtepompsysteem dat zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid meet. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt voor een efficiëntere vermogensberekening en beter inzicht in de voelbare en latente warmtelast. Zo wordt overmatige koellast voorkomen, wat op termijn weer zorgt voor een aangename en comfortabele omgeving, en verlaagd energiegebruik.

Dubbele coatinglaag tegen slijtage

Met een innovatieve biomimetische ventilator, een vierzijdige warmtewisselaar en de verbeterde prestaties van de compressor zijn de efficiëntie en capaciteit van de LG Multi V 5 verder verbeterd. Dit maakte het mogelijk om een enkele buiten-unit met een vermogen van 26 pk te ontwerpen.
De LG Multi V 5 is voorzien van een tweezijdige, dubbele coatinglaag die bescherming biedt tegen slijtage door zand, zout en andere elementen waar gebouwen als gevolg van zeewind en industriële vervuiling aan worden blootgesteld. De coating beschermt het apparaat tegen corrosieve omgevingsfactoren, en de hydrofiele folie voorkomt dat water zich hecht op de lamel van de warmtewisselaar. Hierdoor wordt de levensduur van het systeem verlengd en gaan zowel de gebruiks- als onderhoudskosten omlaag.

‘Smart’ olieretoursysteem

De verwarmingsmodus is op verschillende manieren geoptimaliseerd, zoals door gescheiden ontdooiing, vaporinjectie en dual sensing. De Multi V 5 beschikt bovendien over het ‘smart’ olieretoursysteem dat het olieniveau in de compressor in realtime controleert. Door dit olieretoursysteem wordt de olie-retourcyclus alleen uitgevoerd wanneer dit echt nodig is. Dat resulteert in meer comfort voor de eindgebruiker en minder energieverlies in het systeem.

Eurovent bevestigt specificaties

Eurovent is de onafhankelijke Europese belangenorganisatie voor de HVAC-branche. De organisatie streeft eerlijke concurrentie binnen de klimaatbranche na en heeft daartoe een certificeringsprogramma ontwikkeld. De Eurovent-certificering op VRF-systemen maakt het voor adviseurs en installateurs gemakkelijker en transparanter om de energieprestaties van verschillende systemen te vergelijken. Na uitgebreide tests door onafhankelijke laboratoria zijn de specificaties van de Multi V 5 nu ook officieel bevestigd door Eurovent. Ook hieruit blijkt dat het LG Multi V 5-warmtepompsysteem qua prestaties bij de top van de markt hoort.

De LG Multi V 5 is naar verwachting vanaf april in Nederland beschikbaar.
LG3

Reageer op dit artikel