congres

Markt

Zeeuwse informatieavonden over de toepassing van warmtepompen

Zeeuwse informatieavonden over de toepassing van warmtepompen

Windenergiecoöperatie Zeeuwind en de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) starten onder de naam ‘Het Warmte Effect’ een actie om het aardgasgebruik in huishoudens te minimaliseren. Op verschillende locaties in Zeeland vinden informatieavonden plaats met betrekking tot de mogelijkheden van warmtepompen en isolatie.

Eerder werkten Zeeuwind en ZMf samen in Het Zon Effect. In de afgelopen 5 jaar heeft die actie geresulteerd in het plaatsen van 30.000 zonnepanelen op 2.500 daken in de provincie Zeeland. Volgens beide organisaties is het nu “tijd voor een volgende stap”.  

Prijsafspraken met Zeeuwse ondernemingen

Net als bij ‘Het Zon Effect’ willen de organisaties middels ‘Het Warmte Effect‘ informatie delen met eindgebruikers, zodat duidelijk wordt hoe warmtepompen werken, wat ze kosten en welke besparingen ze opleveren. Tegelijkertijd hebben Zeeuwind en ZMf marktonderzoek gedaan en interessante prijsafspraken gemaakt met Zeeuwse ondernemingen die isolatiematerialen en warmtepompen leveren. Hierdoor kunnen geïnteresseerden die naar aanleiding van ‘Het Warmte Effect’ extra isolatie of een warmtepomp willen aanschaffen, profiteren van een gereduceerde aankoopprijs.

Bijeenkomsten in februari

Er zijn deze maand nog voorlichtingsbijeenkomsten op:   
• Dinsdag 14‐2‐2017: Goes, Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2   
• Donderdag 16‐2‐2017: Middelburg, Wijkcentrum Palet, Joh. v. Reigersbergstraat 2  
• Dinsdag 28‐2‐2017: Zierikzee, Saman Groep, Gouwepoort 1
De bijeenkomsten beginnen steeds om 20.00 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden.

Reageer op dit artikel