nieuws

Integrated Water Tank

Geen categorie

Integrated Water Tank

De Integrated Water Tank (IWT) van LG Electronics is een compacte lucht-water-warmtepomp. Deze bestaat uit een buitenunit en een geïntegreerde boiler voor warm water van 200 liter. De IWT kan worden toegepast bij nieuwbouw, renovatie en appartementencomplexen.

Waar traditionele systemen gebruikmaken van een aparte watertank, een buffertank, een AWHP indoor unit en waterleidingen, combineert de IWT al deze elementen in één geïntegreerde unit, inclusief het leidingwerk.

Door de kleine oppervlakte van 607 x 725 mm neemt deze geïntegreerde binnen-unit minder ruimte in. De compacte opzet bespaart niet alleen veel ruimte, maar ook installatietijd.

Boiler

De geïntegreerde boiler van tweehonderd liter dekt de dagelijkse behoefte aan sanitair warm water van een gemiddeld huishouden. Daarnaast valt het gestroomlijnde en moderne uiterlijk van de IWT op.

Hydraulische onderdelen
Alle hydraulische onderdelen zijn geïntegreerd, waardoor er geen onderdelen van derden meer nodig zijn. De regelaar en de hydraulische onderdelen zijn gemakkelijk te bereiken voor service en onderhoud.

Onderhoud aan voorzijde
“Traditionele lucht-water-warmtepompen hebben behoorlijk wat ruimte nodig”, aldus Richard de Waal, directeur bij LG Air Solutions Benelux. “Met deze IWT kunnen gebruikers niet alleen ruimte in en rondom het huis besparen, deze all-electric unit is ook nog eens eenvoudig te installeren.”

Dankzij het nieuwe ontwerp kan al het onderhoud via de voorzijde worden uitgevoerd en alle leidingen zijn toegankelijk via de bovenkant van de unit. De Waal: “Dit compacte design maakt het systeem zelfs geschikt om te installeren in een zichtbare locatie, zoals de keuken.”

De IWT is vanaf heden beschikbaar.

Meer informatie over LG IWT

Zie ook: Multi v S-unit

Reageer op dit artikel