nieuws

De opmars van de warmtepomp

Geen categorie

De opmars van de warmtepomp

Uit onderzoek van Good Consultancy blijkt dat er in 2024 meer warmtepompen dan cv’s zullen zijn in de Nederlandse woningen. Het tekort aan installateurs vormt nog wel een probleem.

Op BNR Nieuwsradio vertelt directeur Rolf Heynen van Good Consultancy dat Nederland echt van het gas af moet. Heynen ziet twee alternatieven: óf een warmtenet óf een warmtepomp. “En bij het vervangen van de cv-ketel, na het plaatsen van isolatie, kiest een hele grote groep mensen al voor de warmtepomp, omdat het gas nu al duurder wordt en de komende jaren alleen maar duurder zal worden.”

Voor- en nadelen warmtepomptechniek
Ook al is de warmtepomp duur en niet makkelijk te installeren en spreken de experts elkaar nogal eens tegen over de voor- en nadelen van de warmtepomptechniek. Heynen vindt dat we er nu al aan moeten. “Vooral als je je huis toekomstbestendig wil maken en interessant voor doorverkoop.”

Tekort installateurs
Het tekort aan gekwalificeerde installateurs gaat flink oplopen. Heynen: “We kunnen natuurlijk personeel uit het buitenland halen of we kunnen nu en de komende jaren stevig investeren in scholing, vooral in het vmbo, daar moet stevig aandacht voor komen om die energietransitie mogelijk te maken.”

Reageer op dit artikel