nieuws

Energiemodule met warmtepomp genomineerd voor VSK Awards

Geen categorie

Energiemodule met warmtepomp genomineerd voor VSK Awards

Wattz-In, een initiatief van Zehnder, Alklima en ABB, is een kant-en-klare energiemodule voor de woningbouw met een warmtepomp van Alklima, een ventilatie-wtw van Zehnder en een omvormer van ABB.

De Wattz-In energiemodule is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen verschillende partijen. Een voordeel voor klanten is dat zij één aanspreekpunt hebben voor een complete module. Bovendien zijn alle componenten optimaal op elkaar afgestemd. Er is bijvoorbeeld geen gevaar meer voor overdimensionering.

Compacte energiemodule
De verwarmings-, ventilatie- en tapwatermodule is geschikt voor nul-op-de-meter-renovaties en voor energiezuinige nieuwbouw. De module heeft met 60 x 60 cm ongeveer het formaat van een koelkast. Daarmee kan ze eenvoudig en onopvallend in de bijkeuken, op zolder of in de garage worden geplaatst.

Nominatie VSK Awards
De Watzz-In module is genomineerd voor de VSK Award in de categorie Energie & Transitie. De resultaten van dit systeem zijn volgens de jury hoog en de schaalbaarheid maakt de techniek aantrekkelijk.

Plug-in-module met dakkap
Waardering heeft de jury verder voor de opmerkelijke optie Watzz-Up waarmee een gepatenteerde dakkap ruimte biedt aan de plug-in-module. De unit is daarmee geen ontsierend element meer in de tuin of aan de buitengevel, maar is altijd netjes ‘weggewerkt’ en eenvoudig via een lift bereikbaar voor werkzaamheden.

VSK Awards en VSK 2018
De VSK Awards voor de installatiesector worden uitgereikt in het kader van de vakbeurs VSK. Deze vindt plaats van 6 tot en met 9 februari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Tot 3 februari kan er door het publiek van de tweejaarlijkse vakbeurs op VSK.nl gestemd worden voor de publieksprijs.

Meer informatie over de VSK vakbeurs is hier te vinden.

Direct gratis inschrijven voor de vakbeurs VSK kan hier.

Reageer op dit artikel