nieuws

Eerste Nul-op- de-Meter hypotheek van Nederland

Geen categorie

Eerste Nul-op- de-Meter hypotheek van Nederland

Aanstaande maandag, 30 oktober, wordt het eerste particuliere woonhuis van Nederland in gebruik genomen waarvoor een een Nul-op-de-Meter-hypotheek is afgegeven. Het in Lunteren gevestigde huis is dankzij 39 zonnepanelen, drie zonnecollectoren, een lucht/water-warmtepomp en goede isolatie zowel all-electric als energiepositief.

Dat de woning ‘energiepositief’ is, betekent feitelijk dat er meer energie wordt opgewekt dan gebruikt, waardoor de bewoners een negatieve energierekening krijgen.

Het belang van gasloze woningbouw
Bij de opening van de woning gaat Leon Meijer, Wethouder duurzaamheid van de gemeente Ede, in op het belang van gasloze nieuwbouw om de klimaatdoelstellingen van zijn gemeente te kunnen halen. Nicolaas van Everdingen van Adviesbureau Plushuis uit Ede, bewaker van de systeemintegratie en coördinator tussen klant, installateur, architect en aannemer bij het project, reikt vervolgens namens alle betrokken partijen het prestatiegarantie-certificaat uit aan de bewoners. Voor de installaties in de woning – de warmtepomp, ventilatiesysteem, domotica en monitoring – is uitgegaan van het Green Igloo-concept van Orcon en Thercon.

De Nul-op-de-Meter-hypotheek voor de woning bedraagt 25.000 euro en is afgesloten door Rabobank. De hypotheek kan onder bepaalde voorwaarden worden afgesloten als extra financiering van maatregelen die een woning Nul-op-de-meter maken.

Reageer op dit artikel