nieuws

Nibe breidt aanbod ventilatielucht/water-combiwarmtepompen uit

Geen categorie

Nibe breidt aanbod ventilatielucht/water-combiwarmtepompen uit

Met de introductie van de NIBE F370, F470, F730 en F750 breidt Nibe zijn leveringsprogramma uit met vier ventilatielucht/water-combiwarmtepompen. De nieuwe warmtepompen leveren duurzaam klimaatcomfort in nieuwe en bestaande woningen en appartementen met een (gebalanceerd) ventilatiesysteem. Ze zorgen voor optimale ventilatie en winnen daarbij warmte terug uit de afgevoerde ventilatielucht.

Dankzij de keuze uit vier verschillende typen is voor veel situaties een passende oplossing beschikbaar waarbij de technische installatie zowel tapwatercomfort en een comfortabel binnenklimaat, als een optimaal rendement realiseert. Met de ingebouwde warmtepomp wordt warmte uit ventilatielucht efficiënt teruggewonnen en omgezet in verwarming voor cv, warmtapwater en – in het geval van de F470 en (m.b.v. een accessoire) de F750 – voorverwarming van toevoerlucht bij een balansventilatiesysteem. De nieuwe Nibe-warmtepompen zijn voorzien van de maximaal haalbare energielabels in hun klasse.

Geïntegreerde componenten

Doordat vrijwel alle componenten – waaronder zelfs een expansievat – in de warmtepompen zijn geïntegreerd, is snelle installatie mogelijk en wordt het risico op installatiefouten geminimaliseerd. Door de compacte afmetingen van de warmtepompen volstaat een vloeroppervlak van 60 x 62 cm. Is de beschikbare hoogte beperkt, dan kunnen de F730 en F750 worden opgedeeld in twee los naast elkaar te plaatsen delen.

Kenmerken op een rij

• Verwarming, warmtapwater en ventilatie
De F370 en de F470 hebben een geadviseerd toepassingsgebied voor cv-verwarming tot een vermogen van 3 kW, de F730 en F750 tot een vermogen 5 kW. De invertergestuurde compressor geeft de F730 en F750 modulerend vermogen.
• Voorverwarming van toevoerlucht
De F470 en de F750 (m.b.v. een accessoire) voorzien tevens in verwarming van toegevoerde ventilatielucht. Hierdoor zijn beide typen ook toepasbaar in een systeem met gebalanceerde ventilatie.
• Energiezuinig
De ingebouwde warmtepomp (aan/uit of modulerend) geeft in combinatie met de energiezuinige cv-pomp en ventilatoren een energiezuinig totaalconcept met een SCOP die kan oplopen tot 4,5.
• Warmtapwatercomfort
De ingebouwde boiler van 170 (F370/F470) of 180 (F730/F750) liter zorgt voor een royale hoeveelheid warmtapwater.
• Elektrisch element standaard ingebouwd
Het standaard ingebouwde elektrisch element (met instelbaar maximumvermogen) voorziet in thermische desinfectie van de boiler en indien nodig in ondersteuning van cv-verwarming.
• Bedieningsgemak
Voor verbinding met internet en beheer op afstand is via een ingebouwde regeling Nibe Uplink beschikbaar. Met behulp van de Uplink-app kan, bijvoorbeeld via een smartphone of tablet, draadloos de ventilatiestand worden aangepast. In de regeling zijn ook de functies Smart Grid Ready en Smart Price Adaption geïntegreerd.

Meer informatie: www.nibenl.nl

Reageer op dit artikel