nieuws

Terugblik op 2016: de beste artikelen uit Vakblad Warmtepompen

Geen categorie

Terugblik op 2016: de beste artikelen uit Vakblad Warmtepompen

Samen met de energietransitie zal ook de opkomst van de warmtepomp in 2017 verder versnellen.  In de beste artikelen die afgelopen jaar in Vakblad Warmtepompen zijn gepubliceerd, wordt hier op voorgesorteerd. Artikelen over toekomstgerichte innovaties, ontwikkelingen en visies op een duurzame toekomst blijven ook in 2017 actueel. De redactie van Vakblad Warmtepompen heeft ze gebundeld in een speciale, gratis uitgave.

In ‘Het beste van 2016’ is onder andere een artikel opgenomen over de geluidsproductie van buitenunits. Hoewel installateurs het geluid dat een warmtepomp maakt doorgaans omschrijven als ‘fluisterstil’, voorspellen verschillende fabrikanten dat het geluid bij bredere toepassing van lucht/water-warmtepompen meer aandacht gaat vragen.

‘Verduurzamen met warmtepompen heeft een incubatietijd’

Ook opgenomen is een interview met Felix Lacroix, senior programma-adviseur van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hij deelt zijn visie op een duurzame toekomst en op de rol die warmtepompen daarbij kunnen en zullen gaan spelen. “Verduurzamen met warmtepompen heeft een bepaalde incubatietijd”, vertelt Lacroix. “Mensen lezen er eerst over, vervolgens horen ze er op een verjaardagsfeest over praten. Als de buurman er vervolgens een aanschaft, gaan ze zich afvragen of ze die stap ook moeten zetten.”
Een voorbeeld van een innovatieve manier waarop warmtepompen kunnen worden toegepast, komt aan bod in het artikel over ‘Energiepalen’ in Almere. In de woonwijk Ecoparkhof verrijzen 28 woningen waarvan de fundering uit zogeheten comfortpalen bestaat: heipalen die zijn voorzien van een warmtewisselaar, zodat ze als bronsysteem voor water/water-warmtepompen fungeren.

Deze, en andere toekomstgerichte artikelen die afgelopen jaar zijn gepubliceerd, zijn terug te lezen in de speciale ‘Het beste van 2016’-editie van Vakblad Warmtepompen. Deze digitale uitgave kan gratis worden aangevraagd via een eenvoudig online formulier.

De redactie van www.http://www.vakbladwarmtepompen.nl wenst u een gelukkig en gezond 2017!

Reageer op dit artikel