nieuws

Groene warmte en koude uit één net

Geen categorie

Groene warmte en koude uit één net

Donderdagmiddag 15 december houdt Warmtenetwerk samen met de projectgroep biomassa & wkk in Ligne te Sittard een informatiemiddag over Het Groene Net. Warmtebedrijf Ennatuurlijk werkt aan de aanleg van de eerste fase van dit duurzame wamte- en koudenetwerk.

De grootste afnemer in deze eerste fase van het netwerk is het nieuwe cultuur- en onderwijscentrum Ligne, met een vloeroppervlak van 40.000 m2. De warmtelevering is mooi ingepast in de duurzame techniek van dit gebouw; de groene warmte wordt ook gebruikt om koude te produceren, met een nieuw type absorptiekoelmachine. De groene warmte is afkomstig van Biomassa Energiecentrale Sittard. Deze centrale levert al meerdere jaren warmte aan Vixia en de wijk Hoogveld.

Programma en deelname
Voor leden van Warmtenetwerk en/of van de projectgroep Biomassa & wkk is deelname aan deze middag gratis. Andere belangstellenden betalen 200 euro. Na de lezingen over ontwikkeling, financiering en realisatie van Het Groene Net en de inpassing van het warmtenet in de duurzame techniek van Ligne, is het mogelijk om de techniekruimte met absorptiekoelmachine te bezichtigen. De biomassacentrale is op aanvraag te bezichtigen.

Klik hier voor nadere informatie, inschrijven en het volledige programma.

Reageer op dit artikel