nieuws

Together – To Get There: event met antwoord op klimaat- en koeltechnische uitdagingen

Geen categorie

Together – To Get There: event met antwoord op klimaat- en koeltechnische uitdagingen

Vijf ondernemingen uit de klimaat- en koudetechniek organiseren op 3 november Together – To Get There, een event voor installateurs, adviseurs en andere professionals uit de klimaat- en koudetechniek. Doel is om inzichten uit te wisselen over de uitdagingen waar de sector voor staat.

De transitie van fossiele brandstof naar hernieuwbare energie, een reductie in CO2-uitstoot en forse doelstellingen op het gebied van energiebesparing: de klimaat- en koudewereld staat voor grote uitdagingen. Om te bespreken hoe hier een antwoord op kan worden gegeven, organiseren Samsung Klimaatbeheersing, Delta Technics, Bitzer, Icefish en Climalife gezamenlijk het event Together – To Get There. Iedere onderneming zal vanuit de eigen expertise laten zien hoe de integratie van technieken en samenwerkende disciplines de tools bieden om een antwoord op de genoemde uitdagingen te geven.

Oplossingen, regels en de ‘installatie van de toekomst’

Tijdens het event wordt antwoord gegeven op vragen als:
• Welke oplossingen op het gebied van koelen, verwarmen of energie-opwekken zijn relevant voor de toekomst? Zijn ze in de praktijk toepasbaar?
• Welke regelgeving en stimuleringsmaatregelen legt de overheid ons op? Blijven de F-gasverordening, ecodesign, EPBD en afspraken uit het Energie Akkoord ook in de toekomst van kracht?
• Gaat er een hefboomwerking uit van Nul Op de Meter gebouwen of is dit slechts een voorbijgaande hype?
• Uit welke componenten bestaat ‘ De Installatie van de Toekomst’
Tussen de presentaties door zal cabaretduo Reijn en Goed in een relativerende onderbrekend zijn humoristische visie geven op de Installatie van de Toekomst. Het event wordt afgesloten met een eventdiner en rondvaart door het Rotterdamse Havengebied.
Toegether – To get there vindt op donderdag 3 november plaats, van 12.30 tot 20.00 uur, bij het ICDuBo (Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen) in Rotterdam.

Klik hier voor programmainformatie en aanmelden voor de bijeenkomst.

Congres over regelgeving klimaattechniek

Voor wie meer wil weten over de EPBD en zich op de hoogte wil stellen van alle andere relevante regelgeving op het gebied van klimaattechniek (zoals onder andere de nieuwe BENG-regels, ERP, Breeam en Ecodesign), organiseert vakblad RCC K&L samen met de KNVvK (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude) op 24 november het congres ‘Ken de wetten, pak je kansen’.
Lees hier meer over dit congres
.

Reageer op dit artikel