nieuws

Poll: ‘Behoefte aan meer informatie over BENG’

Geen categorie

Poll: ‘Behoefte aan meer informatie over BENG’

Uit een poll onder de bezoekers van deze website blijkt dat er behoefte is aan meer informatie over BENG, de aankomende regelgeving rond Bijna EnergieNeutrale Gebouwen. Vanaf eind 2020 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland voldoen aan de BENG-criteria – die daarmee de huidige EPC-berekening vervangen.

Op de vraag of er nu – vier jaar voor de invoering van BENG – al aandacht aan moet worden besteed, gaf 53 procent van de bezoekers die reageerden aan dat dit belangrijk is “zodat marktpartijen kunnen ‘voorsorteren’”. Nog eens 40 procent van de stemmers gaf te kennen dat ze geen idee hebben waar BENG voor staat. Slechts 7 procent van alle respondenten meende al te weten wat de 2020-plannen rond BENG met zich meebrengen of schaarde zich achter het antwoord ‘Voorlopig is de EPC nog van kracht; wat de toekomst brengt, zien we vanzelf wel’.

Congres over regelgeving klimaattechniek

Voor wie zich tijdig op de hoogte wil stellen van de nieuwe BENG-regelgeving (en tal van andere klimaattechniek-gerelateerde regels, zoals rond ERP, Breeam en Ecodesign) organiseert vakblad RCC K&L samen met de KNVvK (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude) op 24 november het congres ‘Ken de wetten, pak je kansen’.

Nieuwe pol: kennisgebrek staat uitrol warmtepompen in de weg?

Inmiddels is een nieuwe poll opgestart. Gebrek aan kennis en scholing wordt regelmatig genoemd als een struikelblok voor de succesvolle uitrol van warmtepompen. Architecten willen – en moeten – steeds meer rekening houden met duurzame klimaatinstallaties, maar missen de kennis erover. Veel installatiebedrijven installeren liever gasketels omdat warmtepompen ‘technisch gedoe en nazorg’ geven, wordt weleens gesteld. Bent u het hiermee eens, of juist niet?
U kunt uw mening geven op www.http://www.vakbladwarmtepompen.nl, door te reageren op de stelling ‘Voor een succesvolle uitrol van warmtepompen is meer kennis en kunde nodig’ (in de rechterkolom van de homepage).

We zijn benieuwd naar uw mening!

Reageer op dit artikel