nieuws

Masterclass over Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving

Geen categorie

Masterclass over Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving

Tijdens de masterclass Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving, die morgen plaatsvindt, kan kennis worden gemaakt met de nieuwste versie van deze rekentool. Nieuw in deze tool is met name dat er nu ook kan worden gerekend met de BENG-eisen waar vanaf 2021 aan moet worden voldaan. Tijdens de Masterclass kan met het instrument worden geoefend, zodat het soepel kan worden toegepast in de dagelijkse werkpraktijk.

De Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving vergelijkt verschillende warmte- en koudevoorzieningsopties met elkaar. Dit kan zowel op gebiedsniveau als op gebouwniveau (woningbouw en utiliteit). Ook primair fossiel energiegebruik en de CO2-uitstoot komen in beeld.

Actuele EPC-eisen, vernieuwd energielabel en BENG

Tijdens de Masterclass wordt versie 4.0 van de meetlat gepresenteerd. Hiermee kan met de actuele EPC-eisen worden gerekend, en ook is het vernieuwde Energielabel erin opgenomen. Het instrument maakt daarbij gebruik van de nieuwste versie van de referentiewoningen, nieuwbouw zowel als bestaande bouw. U kunt nu ook rekenen met de BENG-eisen. die gaan gelden in 2021.

De masterclass vindt dinsdag 1 november plaats, en is bedoeld voor consultants en energie-experts van grotere gemeenten of corporaties. Hij vindt plaats bij RVO.nl, Croeselaan 5, 3521 BJ Utrecht.

Meer informatie

Lees meer over de Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving.
Organisator: RVO NL.

Congres over regelgeving klimaattechniek

Tijdens het congres ‘Ken de wetten, pak je kansen’, dat op 24 november plaatsvindt, wordt kennis en ervaring uitgewisseld met betrekking tot regelgeving rond energiebesparing en klimaattechniek. Zo wordt onder andere uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe BENG-regels, ERP, Breeam en Ecodesign. Lees hier meer over dit congres.

Reageer op dit artikel