nieuws

Interactieve tool geeft overzicht van regelgeving rond energiebesparing

Geen categorie

Interactieve tool geeft overzicht van regelgeving rond energiebesparing

Eigenaren, (ver)huurders en gebruikers van bestaande bedrijfsgebouwen zijn wettelijk verplicht om energie te besparen. Een nieuwe tool biedt snel en eenvoudig een overzicht van de wetten en regels die voor iedere specifieke situatie gelden.

Wie precies wil weten aan welke wetgeving hij of zij moet voldoen als het om energiebesparing in de eigen gebouwde omgeving gaat, krijgt een helpende hand aangeboden door de interactieve tool ‘Kompas Energiewetgeving Gebouwen’. De tool, die is ontwikkeld door Het Platform Duurzame Huisvesting, biedt concrete tips, links en hulpmiddelen om te achterhalen welke regels van toepassing zijn.

Uitbreiding voor zorg- en retail, onderwijs en bedrijfshallen

De komende maanden wordt het interactieve Kompas verder uitgebreid met regels, uitzonderingen en vrijstellingen die gelden voor retail- en zorgvastgoed, onderwijsgebouwen en bedrijfshallen. 
Het Kompas staat online en kan hier worden gevonden.
Meer informatie over de achtergrond van deze tool staat op de website van RVO.nl.

Congres over regelgeving klimaattechniek

Tijdens het congres ‘Ken de wetten, pak je kansen’, dat op 24 november plaatsvindt, wordt kennis en ervaring uitgewisseld met betrekking tot regelgeving rond energiebesparing en klimaattechniek. Zo wordt onder andere uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe BENG-regels, ERP, Breeam en Ecodesign. Lees hier meer over dit congres.

Reageer op dit artikel