nieuws

NIBE introduceert uitbreiding lucht/waterwarmtepomp-programma

Geen categorie

NIBE introduceert uitbreiding lucht/waterwarmtepomp-programma

NIBE introduceert op de Installatie Vakbeurs Hardenberg de serie F2120 lucht/water warmtepompen. Ook toont het bedrijf de eerder dit jaar geïntroduceerde gasbesparende hybride systeemoplossing F135 HYBRID.

De serie F2120 lucht/waterwarmtepompen heeft een SCOP van meer dan 5,0. Volgens het persbericht levert de warmtepomp op jaarbasis meer dan vijf keer zoveel energie dan ze verbruiken. De maximale aanvoertemperatuur bedraagt 65 graden en bij –25 graden leveren ze 63 graden. Met behulp van een SMO regeling kan de F2120 met andere componenten – zoals boilers, extra warmtebronnen en andere accessoires – worden gecombineerd  tot een verwarmingsinstallatie op maat.

F135 HYBRID buffert warmte

De F135 HYBRID omvat een F135 ventilatielucht/waterwarmtepomp, een UKV 100 buffervat en een warmtewisselaar. De warmtepomp – met ingebouwde ventilator – vervangt de mechanische ventilatiebox en wordt rechtstreeks aangesloten op het ventilatiesysteem van de woning. Tijdens het ventileren onttrekt de warmtepomp warmte aan de ventilatielucht voordat deze de woning verlaat. Het 100 liter grote buffervat vangt het verschil in vermogen tussen de warmtepomp en de HR-combiketel op en buffert warmte als er geen verwarmings- of warmtapwatervraag is.

> Lees ook NIBE lanceert nieuwe site

Reageer op dit artikel