nieuws

Nibe breidt programma lucht/water-warmtepompen uit

Geen categorie

Nibe breidt programma lucht/water-warmtepompen uit

Tijdens de Installatie Vakbeurs Hardenberg, die plaatsvindt van 13 tot en met 15 september a.s. presenteert Nibe de nieuwe serie F2120 lucht/water-warmtepompen en de eerder dit jaar geïntroduceerde hybride systeemoplossing F135 HYBRID. Daarnaast richt Nibe aandacht op andere warmtepompen, het warmtapwater-programma en de VIKING-serie elektronische stadsverwarmingsunits.

De serie F2120 lucht/water-warmtepompen van Nibe hebben een SCOP van meer dan 5,0. Daarnaast hebben ze volgens de fabrikant het breedste temperatuurbereik in hun klasse: de maximale aanvoertemperatuur bedraagt 65 graden, en  bij een buitentemperatuur van –25 graden leveren ze nog steeds 63 graden. In combinatie met een Nibe VVM alles-in-één binnenunit vormt de F2120-buitenunit een compleet systeem voor verwarming, koeling en warmtapwater. Samen met een Nibe SMO-regeling kan de F2120 met andere componenten – zoals boilers, extra warmtebronnen en andere accessoires – worden gecombineerd  tot een verwarmingsinstallatie op maat.

Gasbesparende hybride systeemoplossing

Met de F135 HYBRID biedt Nibe een gasbesparende hybride systeemoplossing voor het verduurzamen van bestaande woningen (in combinatie met een HR-combiketel) én nieuwbouwwoningen. Het systeem omvat een F135 ventilatielucht/water-warmtepomp, een UKV 100 buffervat en een efficiënte warmtewisselaar. De warmtepomp – met ingebouwde ventilator – vervangt de mechanische ventilatiebox en wordt rechtstreeks aangesloten op het ventilatiesysteem van de woning. Tijdens het ventileren onttrekt de warmtepomp warmte aan de ventilatielucht voordat deze de woning verlaat. Het 100 liter grote buffervat vangt niet alleen het verschil in vermogen tussen de warmtepomp en de HR-combiketel probleemloos op, maar buffert bovendien warmte als er geen verwarmings- of warmtapwatervraag is.

Reageer op dit artikel