nieuws

Richtlijn voor drukapparatuur krijgt nieuwe ‘guidelines’

Geen categorie

Richtlijn voor drukapparatuur krijgt nieuwe ‘guidelines’

Voor de drukapparatuurrichtlijn PED 2014/68/EU is onlangs een aantal nieuwe ‘guidelines’ gepubliceeerd. Deze ‘guidelines’ moeten ondersteuning bieden bij de toepassing van de richtlijn.

In het toelichtende document zijn allerlei vragen en antwoorden met betrekking tot de drukapparatuurrichtlijn te vinden. Twee voorbeelden van vragen waar het document op ingaat:
• Guideline A-12
Are hermetically sealed and semi-hermetic compressors in the scope of the directive?

• Guideline A-26
Which rules apply for pressure equipment which also meets the definition of machinery in the machinery directive or which is intended to be installed in machinery?

Omzettingen van de guidelines voor de oude richtlijn
De nieuwe guidelines zijn in de regel omzettingen van de guidelines voor de oude PED 97/23/EC-richtlijn, soms in enigszins gewijzigde vorm. Bij de nummering van de nieuwe guidelines is rekening gehouden met de nummering van de oude guidelines. Zo behandelt guideline A-24 onder de nieuwe PED 2014/68/EU hetzelfde onderwerp als guideline 1-24 onder de oude PED 97/23/EC.
De omzetting van de oude guidelines is overigens nog niet voltooid. In de komende tijd zal actualisatie van dit cumulatieve document plaatsvinden.

Klik voor de Guidelines voor de drukapparatuurrichtlijn (2014/68/EU) (pdf – 1,2Mb) en hier voor nadere informatie op de site van NEN.

Reageer op dit artikel