nieuws

EHPA: ‘Energietransitie wordt versneld door Europees Klimaatpakket’

Geen categorie

Het ‘Klimaatpakket’ van de Europese Commissie – bedoeld om innovatieve technologie en investeringen te stimuleren, zal de Europese energietransitie versnellen. Dat is althans de mening van Thomas Nowak, secretaris-generaal van de European Heat Pump Association (EHPA).

EHPA: ‘Energietransitie wordt versneld door Europees Klimaatpakket’

“Met het huidige ‘Klimaatpakket’ heeft de Europese Commissie de ambitie getoond om de overgang naar een koolstofarme economie te versnellen, en voor behoud van Europa’s leiderschap op het gebied van innovatieve koolstofarme technologieën, onder meer in de bouwsector”, aldus Nowak. Hij stelt verder dat de Europese Commissie met het plan een snelle opschaling wil bevorderen van particuliere investeringen die voorkomen dat een ‘lock-in’ infrastructuur rond koudemiddelen met een hoge GWP ontstaat.

Financieel onderbouwd beleid helpt CO2-reductie

Volgens de EHPA zal duidelijk beleid met een goede financiële onderbouwing helpen om CO2-vermindering door duurzame en energie-efficiënte oplossingen te ontsluiten, met name in de sectoren voor verwarming en koeling. Thomas Nowak: “We hopen dat de lidstaten deze ontwikkelingen in hun inspanningen rond de emissiereducties zullen volgen.”

>Lees meer over de visie van de EHPA op de Europese verwarming- en koelingstrategie

Reageer op dit artikel