nieuws

Ecoland.tv: een maand lang over nieuwe energie

Geen categorie

Ecoland.tv: een maand lang over nieuwe energie

Het online platform Ecoland.tv staat sinds 7 juli een maand lang in het teken van nieuwe energie. In de Ecotafel praat Reinier van den Berg met gasten van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), kenniscentrum EnTranCe en Gasterra over hoe deze energietransitie van fossiele bronnen naar nieuwe bronnen, het beste plaats kan vinden.

Om over te stappen van fossiel naar hernieuwbare bronnen van energie, is een transitie nodig. Een uitdaging de politiek, het bedrijfsleven, maar ook voor burgers. Op Ecoland.tv in de Ecotafel bediscussiëren Lian Merkx (VNG), Hans Overdiep (Gasterra) en Jeroen van den Berg (EnTranCe) welke rol de politiek zou moeten spelen in de energietransitie, of gas nog een plek heeft in een duurzame samenleving en hoe je draagvlak creëert voor deze veranderingen.

Gehele programmering Ecoland.tv over nieuwe energie

Ook de rest van de programmering op Ecoland.tv staat een hele maand in het teken van nieuwe energie. Naast de Ecotafel en EnTranCe the Movie, wordt een aflevering van Room for Discussion uitgezonden over de rol van Shell in de energietransitie. Verder onder meer een herhaling van Walkshows van Urgenda, inspirerende voorbeelden van gemeenten die volledig zelf voorzienend zijn, opvallende uitvindingen op het gebied van nieuwe energie en documentaires over de energietransitie.

Bron: Ecoland.tv

> Lees ook Nederland ver verwijderd van hernieuwbare energie 2020

Reageer op dit artikel