nieuws

a.s.r. heeft meest duurzaam gerenoveerde kantoor

Geen categorie

a.s.r. heeft meest duurzaam gerenoveerde kantoor

Verzekeraar a.s.r. bezit over het duurzaamste gerenoveerde kantoorgebouw van Nederland. Kuijpers voerde met Ballast Nedam de 36 maanden durende renovatie uit in Utrecht, zo meldt Kuijpers.

Eind 2015 werd het kantoor opgeleverd en woensdag 29 juni kreeg het gebouw het predicaat ‘Meest duurzaam gerenoveerde kantoor van Nederland’ van BREEAM-NL.

Ambitie om meest duurzaam gerenoveerde kantoor te hebben

a.s.r. had de ambitie om het verouderde kantoorgebouw uit 1974 zo te renoveren dat aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid voldaan zou worden. Dat is gelukt, aldus Fiona van ’t Hullenaar (directeur Business Support a.s.r.): “Het meest trots ben ik op de energiebesparing die we bereikt hebben. We gebruiken nu 56 procent minder energie dan in het oude pand. We zijn van energielabel G naar energielabel A++ gegaan.”

Alle installaties vervangen door energiezuinige apparatuur

Kuijpers verving alle technische installaties door moderne, energiezuinige apparatuur zoals een warmte-koudeopslaginstallatie, een duurzame energievoorziening met elektrotechnische- en zwakstroominstallaties en klimaatplafonds met sprinklerinstallaties.

Renovatie was complex en integraal project

De renovatie was een complex en integraal project, met name omdat het pand werd gerenoveerd terwijl grote delen ervan in gebruik bleven. Het kantoor is met 85.000 m² een van de grootste kantoorgebouwen in Nederland.  Het hernieuwde kantoor telt 2.800 werkplekken voor 4.000 fte’s.

> Lees ook Joulz betrekt duurzaam herontwikkeld kantoorpand

Reageer op dit artikel