nieuws

WBSO populair onder MKB’ers

Geen categorie

WBSO populair onder MKB’ers

De belangstelling van het Nederlandse bedrijfsleven voor de innovatieregelingen WBSO & RDA (WBSO) blijft onverminderd groot. Bijna 23.000 bedrijven maakten vorig jaar gebruik van de regelingen. Mkb’ers vormen met ruim 97 procent de grootste groep gebruikers.

Dat blijkt uit de jaarrapportage FOCUS op speur- en ontwikkelingswerk 2015. Het levert de bedrijven naar schatting een voordeel op van 985 miljoen euro. 771 miljoen euro komt van de WBSO en 214 miljoen via de RDA.

6,3 miljard naar research & development

Vorig jaar ging 6,3 miljard euro naar research- & developmentplannen toe. Hiervan was 3,9 miljard euro bestemd voor R&D-loonkosten (WBSO) en 2,4 miljard euro voor R&D-niet-loonkosten (RDA). Van de 22.980 bedrijven waaraan in 2015 WBSO is toegekend, maakte 72 procent (16.510 bedrijven) ook gebruik van de RDA.

WBSO moet investeren in R&D stimuleren

Via de WBSO stimuleert het ministerie van Economische  Zaken ondernemers om meer te investeren in Research & Development. Ondernemers die gebruik maken van de WBSO kunnen hiermee hun kosten voor R&D verlagen.

> Lees ook Innovatie in warmtepompenland: bijna alle lichten staan op groen

Reageer op dit artikel