nieuws

Belgische warmtepompenmarkt steeg 30%: hoe komt dat?

Geen categorie

Belgische warmtepompenmarkt steeg 30%: hoe komt dat?

In 2016 is de markt voor warmtepompen in België met 30 procent gestegen, melden 

ATTB (Belgische sectorassociatie voor thermische technieken) en WPAC (beroepsfederatie van warmtepompleveranciers). Hoe komt dat zo?

Volgens de organisaties heeft dat een aantal redenen. De overheid lanceerde het palmares en promootte hernieuwbare energie. Ook zijn Belgen beter geïnformeerd over wat een warmtepompinstallatie precies is en zien ze steeds beter in wat zo’n installatie voor hen thuis kan betekenen. En de ATTB en WPAC lanceerden in februari 2016 een infosite met Facebookpagina.

Warmtepompenmarkt: in 2015 geen doorbraak, wel kentering in 2016

In tegenstelling tot wat soms in de pers beweerd wordt, kenden warmtepompen in 2015 geen doorbraak, maar slechts een lichte groei in verkoop. “In 2016 is het tij duidelijk gekenterd. In het eerste kwartaal van 2016 zijn er namelijk 30 procent meer warmtepompinstallaties verkocht dan in het laatste kwartaal van 2015 en ging ook de verkoop van warmtepompboilers met 30 procent vooruit”, aldus de organisaties.

Meest efficiënte manier van hernieuwbare energie

Een warmtepomp vormt inderdaad de meest efficiënte vorm van hernieuwbare energie. Het rendement van een warmtepomp is immers hoog: tot 80 procent van de energie die ze levert wordt gewonnen uit de omgeving en is dus gratis en C02-vrij.

>> Lees ook Lucht-warmtepompmarkt groeit als kool in Polen

Reageer op dit artikel