nieuws

Interessante financieringsmogelijkheden warmtepompen

Geen categorie

Interessante financieringsmogelijkheden warmtepompen

Duurzame klimaatsystemen zoals warmtepompen verdienen zichzelf binnen een aantal jaar terug. Dat neemt niet weg dat er investeringskosten zijn gemoeid met de installatie. Om te voorkomen dat die kosten een drempel vormen bij de keuze voor een duurzame installatie, zijn er interessante financieringsmogelijkheden.

Dit is het thema van de presentatie van Dorine Putman-Devilee tijdens het Nederlands Warmtepomp Congres 2016 op 7 juni in Hotel Van der Valk in Veenendaal. Putman-Devilee is manager institutionele relaties bij ASN Bank en verantwoordelijk voor de financiering van initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast is zij betrokken als ambassadeur bij het Energiefonds Overijssel.

RVO-projecten

Vanaf 2000 werkt Dorine Putman-Devilee bij de ASN Bank waar zij eerst drie jaar leiding heeft gegeven aan het kredietbedrijf van de bank dat gespecialiseerd is in financieren van door RVO goedgekeurde groenprojecten. Daarna is zij namens de ASN Bank actief geworden als ambassadeur van duurzaam financieren met speciale aandacht voor duurzaam bouwen. Ze heeft diverse nevenfuncties. Zo is ze lid Adviesraad Warmte voor het Nationaal Expertisecentrum Warmte en secretaris Stichting Keurmerk Warmtepompen.

Over het congres

Woningbouw wordt steeds meer gestuurd door duurzaamheidseisen en de vraag naar energiezuinige oplossingen. Zowel van partijen in de bouwkolom als van opdrachtgevers wordt verwacht dat ze voor duurzame klimaatinstallaties kiezen, waarbij de warmtepomp steeds meer een standaard wordt. Maar hoe zit het met de financiering van zulke installaties? Aan welke eisen moet worden voldaan? En hoe krijg je alle partijen op één lijn, als het om duurzame woningbouw en warmtepompen gaat?

Tijdens het Nederlands Warmtepompen Congres 2016 op 7 juni geven experts antwoord op deze – en tal van andere – vragen, aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden. >> Meer informatie en aanmelden

 

Reageer op dit artikel