nieuws

Grote interesse in warmtepomp WarmteWinner

Geen categorie

Grote interesse in warmtepomp WarmteWinner

Eneco heeft al meer dan 10.000 voorinschrijvingen voor de WarmteWinner. Deze compacte ventilatiewarmtepomp is ontwikkeld in samenwerking met Inventum, die ook de productie voor haar rekening neemt.

Vanaf september brengt het energiebedrijf de warmtepomp op de markt. In januari dit jaar presenteerde Eneco de prototypes. Sindsdien toonden al meer dat 10.000 Nederlanders interesse via eneco.nl/warmtewinner voor de aanschaf van deze innovatieve warmtepomp.

WarmteWinner

Eneco wilde Nederlanders helpen om te besparen op stookkosten. Het energiebedrijf deed daarvoor een beroep op Inventum, de expert in verwarmings- en ventilatiesystemen. Het bedrijf gebruikte een bestaand model (Ecolution Solo) als uitgangspunt. Het energiebedrijf besloot het model een nieuw uiterlijk te geven. Ook werd de warmtepomp compacter, lichter, technisch geoptimaliseerd en er is een koppeling met Toon, de slimme thermostaat van Eneco.

Eerste modellen

Tot nu toe laten de eerste demo’s besparing van 40 procent op verwarmen zien. De komende maanden wordt het model nog technisch bijgesteld. In september zijn de eerste modellen te koop. De eerste serie zal onder speciale condities en voorwaarden in de markt worden gezet.

> Inventum is aanwezig op Vakbeurs Energie 2016

Reageer op dit artikel