nieuws

Duurzaam bouwen: de sleutel tot succes

Geen categorie

Duurzaam bouwen: de sleutel tot succes

Hoe krijg je bij een energieneutraal woningbouwproject de verschillende disciplines vanaf de start op één lijn, zodat er daadwerkelijk sprake is van een integrale aanpak? Dit is een van de vragen waarop u antwoord krijgt tijdens het Nederlands Warmtepomp Congres 2016, dat op 7 juni bij Hotel Van der Valk in Veenendaal plaatsvindt.

De organisatie van energieneutrale projecten is een specialiteit van Alfonso Wolbert en zal de vraag op het congres beantwoorden. Wolbert is DGA en architect bij ARX architecten, stedenbouw, architectuur & interieur design. Het bedrijf heeft een sterke focus op innovaties en duurzaamheid. Vanuit zijn ruime praktijkervaring met energieneutrale woningbouw geeft Wolbert inzicht in de kansen, uitdagingen en valkuilen.

Duurzaam bouwen

Om een project succesvol af te ronden, moeten volgens hem alle betrokken partijen al vanaf de eerste conceptfase samenwerken. Architecten, adviseurs, installateurs, aannemers en opdrachtgevers hebben echter een verschillend kennisniveau als het om warmtepompen en andere systeemonderdelen gaat en denken vaak vanuit hun eigen afgebakende rol binnen het bouwproces. Het is de kunst om die op één lijn te krijgen.

Bedenker van ARXlab

Wolbert is de bedenker van ARXlabs, de R&D afdeling van ARX die studies en onderzoek doet samen met andere partners waarbij de kennis en expertise van de deelnemende partijen wordt gestapeld. Zo komen de medewerkers tot innovatieve ideeën, nieuwe concepten en betere projecten. Deze studies variëren van nul-energie en energie-neutrale gebouwen tot innovatieve leef- en zorgconcepten.

Nederlands Warmtepomp Congres 2016

Wolbert spreekt op het Nederlands Warmtepomp Congres. Kom ook!

Reageer op dit artikel