nieuws

Schieten op het Energierapport

Geen categorie

Schieten op het Energierapport

Het ministerie van Economische Zaken nodigt u uit om te ‘schieten’ op het Energierapport. In januari kwam het rapport uit met de volledige visie op de toekomstige energievoorziening van Nederland. 

Nederland is in hoge mate afhankelijk van energie. Om de levensstandaard ook in de toekomst te behouden hebben we betrouwbare, betaalbare en duurzame energie nodig. Maar welke keuzes maken we tot 2050 om tot een echte duurzame energievoorziening te komen? De kabinetsvisie is te lezen in het Energierapport: transitie naar duurzaam.

Energiedialoog

Middels de energiedialoog wil het ministerie van Economische Zaken reacties en ideeën naar aanleiding van het Energierapport verzamelen. Drie maanden lang kunnen organisaties en betrokken Nederlanders meedenken en meepraten tijdens diverse bijeenkomsten in het land en via internet. Het ministerie gebruikt de resultaten uit de dialoog voor het nieuwe energiebeleid ‘Op weg naar een Energie Duurzaam Nederland in 2050’ (najaar 2016). En zal die ook benutten om in de komende jaren samen stappen te zetten.

Aanmelden energiedialoog

De energiedialoog begint op 7 april in Rotterdam, Leeuwarden en Eindhoven. Meld u aan voor de landelijke aftrap. Lees ook meer over duurzame energie in 2050.

Bron: RVO NL

Reageer op dit artikel