nieuws

MIT-regeling open vanaf 10 mei: bereid u vast voor!

Geen categorie

MIT-regeling open vanaf 10 mei: bereid u vast voor!

Innovatieve mkb-ers kunnen vanaf 10 mei 2016 subsidie aanvragen binnen de Mkb-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Wilt u profiteren van de MIT-regeling? Begin op tijd met de voorbereiding van uw aanvraag en let op regionale verschillen.

In de MIT Regio en Topsectoren werken het ministerie van Economische Zaken en de regio’s (provincies) samen om nationale en regionale instrumenten zo veel mogelijk te harmoniseren en onderling te verbinden. Vaak blijkt dat de bijdrage vanuit de MIT-regeling een steun in de rug is waardoor een project wel van de grond komt. De MIT-regeling kent de volgende instrumenten: adviesprojecten, haalbaarheidsprojecten, R&D-samenwerkingsprojecten, kennisvouchers, TKI-Innovatiemakelaars en -netwerkactiviteiten.

Subsidiepot

Het kabinet en de regio’s stellen in 2016 gezamenlijk 55 miljoen euro beschikbaar voor de MIT. De regeling is verdeeld in een aantal regionale programma’s en een landelijk vangnet met elk een eigen budget. Wanneer u subsidie aanvraagt met een samenwerkingspartner uit een andere regio, is het verstandig om de voorwaarden voor een MIT-aanvraag in beide regio’s te vergelijken. Voor de kennisvouchers, netwerkactiviteiten en innovatiemakelaars is alleen landelijk budget beschikbaar.

Bron: RVO.nl

Reageer op dit artikel